Imaginea zilei – Echinocțiul de primăvară văzut din spațiu!

echinocțiu - echinoctiuldeprimavara

Imaginea zilei – Echinocțiul de primăvară văzut din spațiu! Azi am tot sărbătorit primăvara și nu aveam cum să ratăm ocazia să aducem și o imagine care să exemplifice magia unei astfel de zile.

Citește și:  Fericirea de o zi…ți-ajunge?

La momentul echinocțiului de primăvară Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera australă a sferei cerești în cea boreală. Când Soarele se află în acest punct, numit punct vernal, el descrie mițcarea diurnă în lungul ecuatorului ceresc, fenomen ce determină, la data respectivă, egalitatea duratei zilelor cu cea a nopților, indiferent de latitudine. La latitudinile țării noastre, pentru care putem considera valoarea medie de 45°, această cifră reprezintă și valoarea medie a înălțimii Soarelui deasupra orizontului la momentul amiezii. Totodată, la data respectivă, Soarele răsare în punctul cardinal est și apune în punctul cardinal vest. (Observatorul Astronomic)

Imaginea zilei de astăzi vine de la satelitul Meteosat 10, a fost realizată în spectru vizibil și ne arată cum se vede echinocțiul de primăvară din spațiu. O lume care își împarte lumina și întunericul într-o egalitate perfectă.

Sursă foto: Dundee Satellite Receiving Station.

echinocțiu - echinoctiu 150x150Citeste si: Echinocțiul de primăvară – ne bucurăm de mai mult soare!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.