IMAGINEA ZILEI – Eclipsa de Lună a secolului!

IMAGINEA ZILEI – Eclipsa de Lună a secolului! În această seară, începând cu orele 20 și până dincolo de ora 2 a dimineții de mâine vom fi martorii cele mai lungi eclipse totale de Lună a secolului 21, cu o durată de 103 minute pentru faza de totalitate.

Eclipsa de astăzi este a doua din totalul de 3 care au loc anual, la un interval de 6 luni. Printre lucrurile care o fac cu adevărat specială, dincolo de durată, este și faptul că vorbim de o eclipsă totală centrală de Lună, fiind prima care are loc din 2011 încoace.

Citește și: Horoscop special – Marte, vizibilă pe cer la eclipsa de Lună!

Ca și vizibilitate, eclipsa de Lună va putea fi observată integral de pe tot Ocean Indian, Africa Centrală și Orientală precum și Asia Centrală, iar America de Sud, nord vestul Africii și Europa vor putea vedea diferite faze ale acesteia după apusul Soarelui. Primele momente ale eclipsei de Lună vor putea fi vizibile și din Asia de sud-est și Australia la primele ore ale dimineții locale, înainte de răsăritul Soarelui.

În România, cel mai important moment va fi la ora 23:22, atunci când Luna se va fi aflat în mijlocul umbrei, fiind complet acoperită de planeta noastră. La ora 00:13, satelitul natural al Pământului va ieşi din faza de eclipsă totală, terminând ciclul început cu aproape patru ore în urmă. Din păcate prognoza meteo nu dă foarte mari speranțe celor care vor dori să facă o serie de fotografii deosebite, la nivelul țării cerul urmând să fie aproape de 100% acoperit cu nori. Singurele zone cu șanse ar fi: Arad, Mehedinți, Olt și Satu Mare.

Sursă foto: NASA

Lună - lunaplinaalbastr  31ianuarie2018 768x514 90x90Citeste si: [VIDEO] Luna, așa cum nu ai mai văzut-o vreodată!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.