Imaginea zilei: Emmanuel Macron, noul președinte al Franței

Macron - Emmanuel Macron Nous n allons pas decevoir 1

Imaginea zilei: Emmanuel Macron, noul președinte al Franței. la capătul unei zile în care întreaga Europă a stat cu ochii pe alegerile din Franța, pentru a vedea ce direcție va lua Franța și dacă Uniunea Europeană va mai exista, au apărut și rezultatele, momentan ale exit-pollurilor, care ne spun că noul președinte al Franței este Emmanuel Macron.

Acesta a luat 65.5% dintre voturi,  față de cele 35.5% pentru Marine Le Pen, cea care și-a și recunoscut înfrângerea și l-a sunat pe Macron pentru a-l felicita.

Citește și: Imaginea zilei – Macron și Brigitte, cuplul prezidențial francez

Cine este Emmanuel Macron? Este un politician francez, înalt funcționar public și fost bancher de investiții. Născut în Amiens, el a studiat filozofia la Universitatea Paris-Nanterre, iar mai târziu a absolvit École Nationale d’Administration (ENA) în 2004. Considerat o figură nouă într-o clasă politică care a dezamăgit, Macron s-a văzut pus în postura de a nu fi neapărat liderul providențial pentru Franța, dar într-o competiție cu Marine Le Pen, în mod clar răul cel mai mic.

Deși victoria este zdrobitoare, nu urmează o perioadă liniștită. Franța intră în campania pentru parlamentare, practic primul mare test pentru noul președinte, care are nevoie de un Guvern și de un Parlament de partea sa și cu o majoritate puternică.

Sursă foto: paulcoxphotographic.com

Macron - bucure  tifulgere 150x150Citește și: Imaginea zilei – Palatul Parlamentului lovit de fulgere

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.