IMAGINEA ZILEI – Femeile din viața lui Fidel Castro!

Fidel Castro - fidel castro

IMAGINEA ZILEI – Femeile din viața lui Fidel Castro! Întreaga lume a primit astăzi vestea morții ultimului mare dictator, liderul cubanez Fidel Castro. Anunțul morții liderului Revoluției cubaneze a fost făcut de Raul Castro, fratele său, cel care i-a și succedat în funcție, după retragerea din 2007.

Dincolo de discuțiile despre cât bine și cât rău a făcut poporului său și lumii Fidel Castro, pe care le lăsăm în atenția analiștilor, fostul lider cubanez a suscitat mereu interesul presei și al scriitorilor. Iar femeile din viața sa mereu au reprezentat un subiect suculent. Și dacă trecem un pic peste poveștile fără sursă credibilă, lucrurile ar sta cam așa:

Deşi, dac-ar fi să credem legendelor, Fidel Castro a avut aventuri cu mii de femei, numărul doamnelor care au însemnat ceva în viaţa sa e destul de restrâns: Mirta Diaz-Balart, Naty Revuelta, Celia Sanchez şi Dalia Soto del Valle.
N-am menţionat-o pe Marita Lorenz, autoarea memoriilor Dragul meu Fidel-viaţa mea, dragostea mea, trădarea mea, apărute la München, din simplul motiv că respectiva n-a fost mai mult decât o aventură pentru bărbatul Fidel Castro. Ulterior, duduia a exagerat relaţia pentru a se grozăvi.

Fiecare dintre cele patru femei a marcat prin ceva semnificativ destinul lui Fidel Castro în mod diferit. Mirta Diaz-Balart a fost prima sa nevastă oficială şi mama lui Fidelito. Naty Revuelta a fost marea sa iubire. Deşi n-a luat-o de nevastă nici după ce aceasta a divorţat (în 1959) şi, deşi relaţia a fost scurtă, prin planul intelectual al relaţiei şi cel senzaţional – fiica lor, Alina Fernandez a şters-o din Cuba şi a devenit o mare adversară a tatălui, pretându-se la intervenţii publice denigratoare (a pierdut un proces de calomnie cu Juanita, sora lui Castro de la Miami) –, Naty Revuelta rămâne în viaţa lui Castro ca o dovadă a romantismului pe care-l poate atinge El Lider Maximo de la revolucion cubana.

Cu Celia Sanchez, Fidel Castro a trăit în concubinaj din 1957 până în 1980. N-au avut împreună niciun copil. A fost însă femeia care i-a marcat cel mai puternic destinul, pentru că s-a constituit în nevastă, confidentă, secretară, colaboratoare, amică, tovarăşă de luptă, amantă (mai puţin).

Dalia Soto del Valle i-a dat cinci copii şi, prin ei, nepoţi. Odată căsătoriţi, în 1980, potrivit tuturor biografilor (deşi Castro a dezminţit asta, în faimosul interviu documentar Comandante, realizat în 2003), după moartea Celiei, Dalia Soto del Valle i-a asigurat bărbatului Fidel viaţa de familie normală, manifestându-se şi ca infirmieră după criza din iulie 2006.„ (Sursă: Historia.ro)

„Dragă Celia,
Ceea ce ai făcut şi ceea ce faci mă impresionează şi mă inspiră dincolo de orice imaginaţie. Mă rog să vină o zi în care voi fi liber, ca să te întâlnesc. Până atunci, voi fi cu gândul alături de tine în fiecare pas pe care-l faci pe drumul tău. Visez la ziua în care te voi putea atinge şi voi putea fi cu tine.
Fidel Castro”.

Sursă foto: Historia.ro

Fidel Castro - lexypantera 150x150Citeste si: Cât de ambițioasă e femeia? Bărbate, nu vei afla vreodată!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.