Imaginea zilei: François Boucher, hedonism și erotism

Boucher - Francois Boucher 556682

Imaginea zilei: François Boucher, hedonism și erotism. François Boucher (1703 -1770), reprezentant al stilului rococo, portretist remarcabil, renumit pentru picturile sale idilice şi senzuale, cu tematică bucolică sau alegorică. Reflectare fidelă a vieţii de curte a Franţei din timpul domniei regelui Ludovic al XV-lea, opera lui exprimă gusturile societăţii, atmosfera şi stilul de viaţă al unei epoci dominate de hedonism şi erotism.

Talentul multilateral al artistului transpare din opere dintre cele mai variate. Boucher a fost un creator de scene pastorale, a realizat un număr mare de peisaje, scene de viaţă, portrete şi tablouri cu tematică mitologică, a proiectat tapiserii, decoruri de teatrale şi figurine de porţelan.

Provenind dintr-un mediu social modest, Boucher a reuşit să facă o carieră extraordinară: a lucrat pentru regele Ludovic al XV-lea, pentru metresă acestuia, marchiza de Pompadour, pentru manufacturile regale, pentru curţile regale ale altor ţări, pentru colecţionari particulari, tablourile sale fiind primite cu entuziasm de public şi de critici.

Sursă foto: steveartgallery.se

Boucher - Perdea scurta pentru bucatarie asezata la mijlocul ferestrei 150x150Citeste si: Greșeli de evitat în amenajarea casei

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.