IMAGINEA ZILEI – Grecia, mistuită de foc!

Grecia - greece beach aweso 2315129k

IMAGINEA ZILEI – Grecia, mistuită de foc! Sunt imagini cutremurătoare pe care le vedem pe toate posturile tv, surprinzând proporțiile unei tragedii fără margini. Peste 60 de oameni au murit și sute au fost răniți ca urmare a incendiilor puternice care au încojurat capitala Greciei, Atena.

Cele mai afectate de focurile care se extind cu repeziciune sunt orașele Rafina și Mati. La răspândirea extrem de rapidă a incendiilor au contribuit atât vegetația extrem de uscată (în zonă sunt de o bună perioadă de timp temperaturi ce trec de 40 de grade Celsius) dar și vântul ca a suflat chiar și cu 100 km/h.

Primul ministru Alexis Tsipras și-a scurtat o vizită oficială efectuată în Bosnia și a declarat, la revenirea în Grecia, unde a preluat coordonarea operațiunilor de salvare: ”Vom face tot ceea ce este uman posibil ca să ținem aceste incendii sub control”. Ministrul de interne, Panos Skourletis a declarat că această situație este un dezastru de proporții biblice, cu pierderi umane.

Citește și: Vacanta in Grecia. Ziua I- 15 ore pe drum!! 

Autoritățile elene au declarat stare de urgență și au solicitat și ajutorul Uniunii Europene pentru a limita proporțiile dezastrului. Și autoritățile de la București au emis o alertă cod roșu pentru cetățenii români care intenționează să viziteze Grecia, sfătuindu-i să evite zona până când lucrurile revin la normal. Cel puțin până la această oră nu au fost primite informații că printre victime ar fi și cetățeni români.

Sursă foto: ALEXANDROS VLACHOS/EPA

Grecia - myrtos beach 374298001 90x90Citeste si: Plecati in vacanta in Grecia? Iata cateva sfaturi de care ar trebui sa tineti seama!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.