IMAGINEA ZILEI – Ileana Stana Ionescu, premiată la Gala UNITER!

Ileana Stana Ionescu - ileana stana ionescu 02 1024x683

IMAGINEA ZILEI – Ileana Stana Ionescu, premiată la Gala UNITER! Cele mai importante premii din teatrul românesc și-au găsit ieri câștigătorii, într-un decor de poveste, la Alba Iulia. Premiile UNITER au fost acordate pentru spectacolele desfășurate în perioada 1 ianuarie – 1 decembrie 2017. Ileana Stana Ionescu, doamna teatrului românesc, a primit premiul pentru întreaga carieră.

Actriță a Teatrului Național București din 1965, despre care Ion Caremitru – director TNB și președintele Senatului UNITER –  a spus că este una dintre „cele mai longevive și frumoase actrițe” ale naționalului bucureștean, Ileana Stana Ionescu a mulțumit pentru recunoștința acordată în cadrul Galei UNITER.

Citește și: IMAGINEA ZILEI – Doina Cornea, disidentă pe Pământ, înger în Cer!

Ileana Stana Ionescu s-a născut la 14 septembrie 1936 în orașul Brad, județul Hunedoara. A debutat la vârsta de 19 ani, în 1955, la Teatrul de Stat din Reșița, cu rolul Agnes în „Școala femeilor” de Molière. Patru ani mai târziu, tânăra actriță se transferă la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. După câteva roluri de succes la Piatra Neamț, Ileana Stana Ionescu se mută în București și în 1965 este angajată la Teatrul Național București. De-a lungul carierei a interpretat zeci de roluri pe scenă dar și în producții de televiziune.

Sursă foto: Radio România Cultural

Sursă știre: EuropaFm

Ileana Stana Ionescu - printullouis2 90x90Citește și: IMAGINEA ZILEI – Prințul Louis, primele fotografii!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.