IMAGINEA ZILEI – Ionela Prodan a murit, răpusă de cancer!

Ionela Prodan - ionela prodan primele imagini din spital 1

IMAGINEA ZILEI – Ionela Prodan a murit, răpusă de cancer! După o luptă grea cu necruțătorul cancer, Ionela Prodan a încetat din viață în această seară, la ora 21, conform unui anunț făcut de purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, unde artista a fost internată de mai mult timp.

Ionela Prodan s-a născut pe 6 octombrie 1947 și a copilărit pe malurile Dunării. Părinții artistei de muzică populară au crescut-o în Dăbuleni, județul Dolj. Ea a urmat la Universitatea din Craiova cursurile a două facultăţi – una dintre ele este Facultatea de Istorie – Cetatea Băniei fiind locul ei de formare intelectuală.

Citește și: METEO – vremea pe 2 săptămâni: primăvară frumoasă!

În 1970, Ionela Prodan s-a remarcat la Festivalul „Maria Tănase” din Craiova, unde a primit marele premiu. În anii ’90, ea a renunțat la cariera muzicală. Artista a fost realizatoare a emisiunii de folclor românesc „Din bucata mea de pâine” de la Radio România, apoi la Tele 7 abc, al emisiunilor „Îți mai aduci aminte, doamnă” și „Cântecul și casa lui”.

În perioada 2001 – 2004, Ionela Prodan a coordonat în cadrul Ministerului Culturii departamentul de promovare a culturii tradiționale. În noiembrie 2002, fostul președinte al României Ion Iliescu i-a conferit Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a. Iar în anul 2003, artistei i-a fost decernat Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor de către șeful statului român.

Decesul Ionelei Prodan a fost confirmat și de fata acesteia, Ana Maria Prodan, care a postat un mesaj de adio însoțit de o poză în care își ține mama de mână pe patul de spital: ”Ai sădit în inimile românilor clipe de neuitat și i-ai bucurat ani de zile cu vocea ta inegalabilă. Ai avut un har nepereche și ai reușit, astfel, să faci o întreagă lume să te iubească și să te respecte”. 

Sursă foto: Facebook

Ionela Prodan - carladreams 90x90Citește și: [VIDEO] Carla’s Dreams, când poetic, când murdar!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.