IMAGINEA ZILEI – Opera din Viena aniversează 150 de ani!

Viena - state opera in vienna at night by pingallery d49t4rv 1024x703

IMAGINEA ZILEI – Opera din Viena aniversează 150 de ani! Pe 25 mai 2019 va avea loc un eveniment de excepție pentru Opera din Viena și nu numai, anume rememorarea solemnei inaugurări a instituției, făcută atunci de Împăratul Franz Josef I și soția sa, Elisabeth.

 Dacă atunci au răsunat acordurile operei ‘Don Juan’ a lui Mozart, pentru cea de-a 150 aniversare a fost aleasă o nouă versiune a basmului „Femeia fără umbră”, singura operă a lui Richard Strauss. „Sincer nu îmi plac aniversările, dar împlinirea a 150 de ani existenţă a Operei din Viena o vom sărbători cu fast”, a asigurat directorul teatrului, Dominique Meyer, la prezentarea programului viitoarei stagiuni.

Citește și: IMAGINEA ZILEI – Premiile Pulitzer 2018!

Programul celor 50 de opere include şase noi producţii, printre care şi premiera mondială ‘Die Weiden’ inspirată liber din nuvela scurtă „Heart of darkness” al lui Joseph Conrad. Este vorba de o operă politică ce face referire la cotitura spre dreapta marcată de Europa. Vor mai fi puse în scenă operele ‘Les Troyens’, de Hector Berlioz; ‘Lucia di Lammermoor’, de Donizetti; ‘Orest’, de Manfred Trojahn; Otello, de Verdi. În program figurează şi o reinterpretare a spectacolului de balet ‘Sylvia’ în noua coregrafie a lui Manuel Legris, directorul de Balet al Operei din Viena şi discipol al lui Rudolf Nureyev.

Sursă foto: deviantart.com

Continuare știre pe Agerpres

Viena - 2004 barbara bush george hw bush maine 1523905797 90x90Citește și: IMAGINEA ZILEI – Prima Doamnă, Barbara Bush, a murit!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.