IMAGINEA ZILEI – Prima Doamnă, Barbara Bush, a murit!

Barbara Bush - 2004 barbara bush george hw bush maine 1523905797

IMAGINEA ZILEI – Prima Doamnă, Barbara Bush, a murit! Unul din simbolurile Americii de-a lungul dececeniilor, Barbara Bush a încetat din viață ieri, la 92 de ani. Barbara Bush a fost Prima Doamnă a Americii în mandatul celui de-al 41-lea președinte al SUA, George Bush Senior. Ulterior, unul din fii ei, George Bush Jr. a fost al 43-lea președinte al Americii între anii 2001 – 2009.

Anunțul oficial al decesului a venit printr-un comunicat oficial al familiei care spune: ”O fostă Primă Doamnă a Americii și un stîlp al familiei, Barbara Pierce Bush, a încetat din viață marți, 17 aprilie, la vârsta de 92 de ani. I-afost alături președintelui George Bush vreme de 73 de ani, având împreună 5 copii, 17 nepoți și 7 strănepoți”.

Citește și: IMAGINEA ZILEI – Ionela Prodan a murit, răpusă de cancer!

Barbara Bush a fost o prezență activă în viața politică a Americii încă de pe vremea când Ronald Reagan l-a ales pe Bush ca vicepreședinte și ea devenea a doua Doamnă a Americii. A luptat, din acel moment, pentru universalitatea cititului și a lecturii, scriind inclusiv cărți pentru copii care apoi erau vândute în evenimente de caritate.

Chiar dacă i-a fost mereu alături lui George Bush în cariera sa politică, Barbara Bush nu s-a sfiit să aibă și opinii contra soțului ei, mai ales pe teme precum avortul sau amendamentul egalității în drepturi. Odată cu pierderea alegerilor din 1992, deși retrași la Houston, Texas, Barbara și George Bush au participat activ inclusiv la campaniile încununate de succes ale fiului lor, George Bush Jr.

Faptul că a fost atât Prima Doamnă a Americii cât și mama unui președinte face din Barbara Bush a doua femeie din istoria Americii care s-a bucurat de acest privilegiu, după Abigail Adams. Probleme de sănătate nu au lipsit din viața tumultoasă a Primei Doamne a Americii, ea fiind spitalizată în 2013 pentru pneumonie și operată la inimă în 2009.

Sursă foto: Pinterest

Barbara Bush - pulitzer 90x90Citește și: IMAGINEA ZILEI – Premiile Pulitzer 2018!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.