IMAGINEA ZILEI – Tablou de Picasso, vândut cu 115 milioane dolari

Picasso - picasso fillette corbeille fleurie rockefeller 696x391

IMAGINEA ZILEI – Tablou de Picasso, vândut cu 115 milioane dolari. Tabloul „La fillette a la corbeille fleurie”, realizat de Pablo Picasso în 1905, a fost adjudecat cu 115 milioane de dolari marţi, în prima zi a licitaţiilor de primăvară organizate de casa Christie’s la New York, unde a fost pusă în vânzare uriaşa colecţie de artă Rockefeller.

Tot marţi, în cadrul aceleiaşi licitaţii, au fost stabilite două recorduri de preţ pentru tablouri semnate de Claude Monet şi Henri Matisse. Tabloul „La fillette a la corbeille fleurie”, cumpărat direct din atelierul pictorului spaniol de americanca Gertrude Stein şi fratele ei Leo, stabiliţi la Paris la începutul secolului al XX-lea, a fost vândut marţi cu un preţ ce ocupă locul al şaselea în topul celor mai scumpe tablouri vândute vreodată la licitaţie (comisioane şi taxe incluse).

Citește și: Imaginea zilei-”Salvator Mundi”, opera Da Vinci, cel mai scump tablou

Pablo Picasso (1881-1973) este singurul pictor care a creat mai multe tablouri ce au fost vândute la licitaţie cu preţuri de peste 100 de milioane de dolari. Patru dintre operele realizate de artistul spaniol au depăşit acest prag istoric. „La fillette a la corbeille fleurie” a fost vedeta colecţiei înfiinţate de un nepot al magnatului petrolului John D. Rockefeller, David, decedat în 2017 la vârsta de 101 ani, şi soţia lui, Peggy.

Sursă foto: fildactu.ma

Continuare știre pe Agerpress.

Picasso - hbz cannes penelope cruz 1525814603 90x90Citește și: IMAGINEA ZILEI – Spectacol pe covorul roșu la Cannes 2018!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.