Imaginea zilei – un fotograf român, premiat la World Press Photo 2017

World Press Photo 2017 - fotografiaanului2016

Imaginea zilei – un fotograf român, premiat la World Press Photo 2017. Un român, Vadim Ghirda, se numără printre laureații premiilor pentru fotografia anului 2016.

Vadim Ghirda a primit premiul al doilea la concursul World Press Photo 2017, la categoria Contemporary Issues (n.r. Probleme contemporane), secţiunea Singles, cu o fotografie de presă realizată în timpul migraţiei spre Europa a unor refugiaţi din Orientul Mijlociu, în martie 2016.

Vadim Ghirda a surprins momentul în care o femeie este ajutată de doi bărbaţi în timp ce traversează un rău, în timpul unei tentative a refugiaţilor de a ajunge în Macedonia, ocolind gardul construit la frontieră cu Grecia. Cea mai bună fotografie de presă a anului 2016, potrivit World Press Photo 2017, a fost cea care a surprins momentul de după împuşcarea ambasadorului Rusiei în Turcia, Andrei Karlov.

Citește și: Imaginea zilei – Jubileu de Safir al Reginei Elisabeta

Poza, care a făcut înconjurul lumii, îl înfăţişează pe turcul Mevlut Merţ Altintas, în momentul în care strigă cu o mâna ridicată în sus şi arma asasinatului în cealaltă. În partea dreapta a pozei apare şi corpul ambasadorului, întins la pământ. Acesta a decedat ulterior.

Fotografia a fost făcută de fotojurnalistul de la Associated Press, Burhan Ozbilici, într-o galerie de artă din Ankara, Turcia, la data de 19 decembrie 2016.

World Press Photo a desemnat câştigători 45 de fotografi din 25 de ţări, dintr-un total de peste 5.000 de fotografi şi peste 80.000 de poze. Aceştia îşi vor primi premile într-o ceremonie care va avea loc pe 22 aprilie la Amsterdam.

Citește continuarea pe Paginademedia.ro

World Press Photo 2017 - Screenshot 1 1 150x150Citeste si: Imaginea zilei – Beyonce este însărcinată cu gemeni

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.