IMAGINEA ZILEI – Vulcanul Fuego, erupție violentă!

imaginea zilei - vulcanulfuego

IMAGINEA ZILEI – Vulcanul Fuego, erupție violentă! Pe cât de spectaculoasă este imaginea zilei, pe atât de dramatică este situația în Guatemala, unde vorbim deja de peste 30 de morți și sute de răniți, după cea mai puternică explozie a vulcanului Fuego din ultimii 40 de ani.

Agenţia Naţională pentru Managementul Dezastrelor (Conred) a anunţat că un râu de lavă a lovit satul El Rodeo şi a distrus totul în cale, în case fiind surprinşi oameni care au ars de vii. În Capitala Guatemalei, aeroportul La Aurora a fost închis din cauza cenuşii. Jimmy Morales, preşedintele Guatemalei, a declarat stare de urgenţă în regiunea afectată, autorităţile avertizând că erupţia rămâne în continuare un pericol şi ar putea provoca fluxuri piroclastice şi alunecări de teren. Cele mai afectate regiuni sunt Chimaltenango, Escuintla şi Sacatepequez.

Citește și: IMAGINEA ZILEI – Tablou de Picasso, vândut cu 115 milioane dolari

„Ar putea fi devastate cel puţin trei regiuni”, a anunţat Jimmy Morales. Şeful Conred, Sergio Cabanas, a declarat, pentru posturile de radio locale, că un râu de lavă şi-a schimbat cursul spre El Rodeo. „Un râu de lavă a ieşit din matcă şi a afectat satul El Rodeo. Sunt răniţi, oameni arşi şi morţi. Din păcate, El Rodeo a fost îngropat şi nu am reuşit să ajungem în satul La Libertad din cauza lavei. Poate că există şi acolo persoane care au murit”, a mai spus oficialul.

Sursă foto: von.gov.ng

Continuare știre: Mediafax.ro

imaginea zilei - pozanuntaharry2 90x90Citește și: IMAGINEA ZILEI – pozele oficiale de la nunta Prințului Harry!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.