Înălțarea Domnului – tradiții și obiceiuri la Ispas!

Înălțarea Domnului - church 2658754 960 720

Înălțarea Domnului – tradiții și obiceiuri la Ispas! Una din cele mai mari sărbători ale creștinătății, Înălțarea Domnului sau Ispasul reprezintă un moment extrem de important pentru fiecare gospodar român, care respectă cu sfințenie o multitudine de tradiții.

  • Înălțarea Domnului este ultima zi când creștinii mai vopsesc ouă roșii și le împart după ce sunt aduse la Biserică
  • Dacă de la Paște și până în ajunul Înălțării Domnului oamenii se salută cu ”Hristos a Înviat!, azi salutul se schimbă în ”Hristos S-a Înălțat!”
  • La Biserică se aduc frunze de nuc, care sunt sfințite și duse apoi de creștini la casele lor și puse la icoane.
  • În alte zone ale țării oameni se bat cu frunze de leuștean ca să fie feriți de boli și rele. Fac același lucru și cu animalele.

Citește și: IMAGINEA ZILEI – Inna, în spital după căzătura din Turcia!

Înălțarea Domnului este sărbătorită la 40 de zile de la momentul Învierii Domnului, urmând predania Sfintelor Scripturi care ne spun că timp de 40 de zile de la Înviere Hristos s-a arătat Apostolilor și le-a predat ultimele învățături, apoi a mers cu ei pe Muntele Măslinilor, de unde S-a Înălțat la tronul ceresc.

Această sărbptoare mai poartă numele de Ispas pentru că, în tradiție, se spune că a mai fost un martor la momentul Înălțării Domnului, un cioban pe nume Ispas, care stătea pitit și privea minunea, iar apoi a mers în sate să le vorbească oamenilor.

Tot mâine, la finalul Sfintei Liturghii, în toate bisericile se vor face rugăciuni pentru toți eroii neamului, dat fiind că mâine, prin hotărârea Sfântului Sinod, Înălțarea Domnului este și ziua Eroilor Neamului.

Sursă foto: Pixabay

Înălțarea Domnului - consimtamant regina elisabeta 90x90Citește și: Regina Elisabeta, consimțământ pentru nunta Prințului Harry!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.