Incepe magia, incepe Festivalul Enescu!

- 1908204 853062258062574 494000407309184044 n1

Incepe Festivaul Enescu, incepe magia! Bucurestiul devine pentru trei saptamani… capitala muzicii clasice.  De astazi si pana pe 20 septembrie,  vor face parte din frumoasa poveste Enescu  peste 2500 de artisti straini .

„Publicul va putea sa vadă la cea de-a XXII-a ediţie a festivalului patru dintre cele mai bune orchestre ale momentului – Royal Concertgebouw Amsterdam, Filarmonica din Berlin, Orchestra Filarmonicii din Viena şi London Symphony Orchestra. De altfel, vor fi peste 60 de evenimente la Festivalul Enescu 2015.

Printre vedetele festivalului se numără Filarmonica din Berlin, care vine în România după 18 ani de tatonări, şi violonista Anne-Sophie Mutter, care va apărea pe o scenă românească pentru prima dată după 12 ani de discuţii cu organizatorii festivalului.(sursa: gandul.info)

Oana Marinescu, director de comunicare al festivalului “Misiunea Festivalului este de a promova opera marelui compozitor român. Festivalul este cel mai eficient instrument de promovare a lui George Enescu la nivel național și internațional. Iar efectele se văd în timp, pentru că sunt artiști care l-au descoperit pe Enescu odată cu participarea la Festival și, în timp, l-au introdus în repertoriul lor, cum este cazul dirijorului Vladimir Jurowski, care a dus Simfonia a III-a la Londra, în 2014, după ce a pregătit-o pentru Festivalul Enescu din 2013, iar acum urmează să aducă Oedipe în editiția din 2017.”

Dirijorul Kristjan Järvi  va deschide Festivalul Enescu, in aceasa seara cu Rapsodia Română Nr.1 de George Enescu.

Kristjan Järvi  – dirijor  : Cultura românească şi spiritul românilor sunt întruchipate de compozitorul George Enescu. Aşa cum Finlanda îl are pe Sibelius, Norvegia pe Grieg, iar Estonia pe Arvo Pärt, la fel România îl are pe George Enescu. George Enescu reprezintă un punct de reper, locul unde cultura şi societatea se interconectează.”- 1908204 853062258062574 494000407309184044 n

Festivalul a avut deschiderea oficială în data de 4 septembrie 1958, la trei ani dupa moartea lui George Enescu, marcând debutul celei mai importante manifestări muzicale internaționale găzduite de România. Urma să se desfășoare din trei în trei ani, fiind însoțit de un concurs internațional în primele 5 ediții, întrerupt ulterior și reluat odată cu ediția din 1991.(sursa: festivalenescu.ro)

Tiberiu Soare –  dirijor “Atunci când iei contact cu moştenirea spirituală lăsată de George Enescu este imposibil să nu te schimbi!”

„Pentru mine, Enescu va rămâne una din veritabilele minuni ale lumii. (…) Rădăcinile puternice și noblețea sufletului său sunt provenite din propria lui țară, o țară de inegalată frumusețe.” – Yehudi Menuhin

vezi programul complet aici: Festival George Enescu


Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.