Eşti mereu cel care întârzie? Uite nişte sfaturi verificate pe „pielea” mea

Încetează să mai întârzii, încearcă sfaturile mele. - Wake Up pic

Text de E. Mara

Trăim în secolul vitezei, nu? Aşa ţin minte. Şi totuşi, nu doar o dată mi s-a întâmplat  să nu mă pot trezi la timp dimineaţa. Şi asta nu ar fi cea mai mare problemă. Să vezi cum e când reuşesc să îi enervez şi pe cei care mă aşteaptă. Haos! Persoanele din jur se devin cu adevărat frustrate atunci când programul le este dat peste cap. Şi dacă nu e suficient că le faci nefericite atunci gândeşte-te o secundă şi la restul consecinţelor.  Să fii grăbit/a, să uiţi mereu câte ceva în grabă ta, iar apoi să dai şi socoteală, nu este amuzant deloc.

Încetează să mai întârzii, încearcă sfaturile mele. - Wake Up pic

Prima şi prima întrebare trebuie să fie – De ce am obiceiul asta?

Uite câteva motive şi cum să scapi de ele:

1. Adormi foarte târziu

Dacă dimineţile sunt pur şi simplu epuizante, dacă apeşi butonul de alarmă de câteva ori până să te trezeşti, atunci este cazul să te culci mai devreme. Serios, lipsa somnului cauzează depresie şi nu este benefică sănătăţii. Stinge lumina mai devreme.

2. Ultimul lucru pe care-l mai fac şi gata

Se pare că acesta este un motiv foarte comun pentru oboseală. Încerci mereu să mai răspunzi la un mail sau să speli vasele înainte de a te culca? Încerci să mai aranjezi ceva înainte de a te băga în pat? Daca da, atunci probabil ai nevoie să-ţi ajustezi puţin programul. Las-o mai uşor. Nu moare nimeni. Bagă-te în pat!

3. Subestimezi timpul

Ştiu, într-o zi ideală şi frumoasă, probabil ţi-ar lua 30 de minute să ajungi la timp într-o locaţie. Însă NU trebuie să trăieşti cu impresia că toate zilele sunt aşa. Ai uitat cum se circulă la noi? Încearcă mereu să-ţi acorzi mai mult timp decât crezi că e necesar. Dacă ai nevoie de 30 de minute, pleacă cu 50 înainte, e mai bine. Îţi rămâne timp şi de o cafea.

4. Nu găsesti cheile? Portofelul?

Se intamplă mereu să uiți câte ceva, fie că sunt cheile, fie că este portofelul sau telefonul, mereu este ceva ce te ține în loc. Și este atât de ușor să scapi de acest lucru, de aceste mici întârzieri, încât cred că este inutil să-ți mai spun. Fă-ți un loc pentru chei și asigură-te că vor sta acolo. Uite o idee.Încetează să mai întârzii, încearcă sfaturile mele. - Key chain holder for wall 450x461

Sau poți face cum fac eu. Tot ce îmi este necesar țin într-un rucsac. Da. Tot.

5. Nu este mereu vina ta

Uneori, în ciuda a tot ce faci se poate întâmpla să întârzii. Fie că este vorba despre soțul tău sau copii, se poate întâmpla. Și pe cât de greu este să te organizezi, să-i organizezi pe alții este de două ori mai greu. Dar se poate realiza. Deci va trebui să stabilești un mic set de reguli ușoare care să-i ajute și să te ajute. Spre exemplu, întotdeauna îmi așez hainele cu care urmează să mă îmbrac pe scaun. Nu pierd timpul a două zi.

6. Folosește psihologia

O amică întârzia mereu să-și lase copilul la școală, până când într-o zi, copilul îi spune: „Întârzii mereu să mă lași la ore, pentru că nu te afectează pe ține, însă mereu ești prima să mă iei de la școală pentru că îți este rușine să fii ultima mămica”. Din acea zi, nu a mai întârziat niciodată.

7. Fă ceea ce-ți place

Dacă observi că întârzii mereu la muncă sau la școală sau oriunde ai merge și dacă observi că indiferent ce vei face, întârzii, atunci trebuie să te gândești serios la ce se întâmplă. Unii psihologi spun că inconștientul  îți spune că ai nevoie de o schimbare.  Poate e cazul să te gândesti la o schimbare in carieră?

Încetează să mai întârzii, încearcă sfaturile mele. - rushing
Tu din ce motive întârzii?

foto: psychologies.co.uk

Citeste totul despre:

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.