Când mama devine cea mai dulce închisoare

închisoare - 16110897 1250015995078102 2561002717006790656 n

Când mama devine cea mai dulce închisoare. Obișnuiesc de ceva timp să culeg povești de viață de la oameni. Nu știam că mai târziu îmi vor fi surse inegalabile de povești ce se pot așterne pe hârtie. Una dintre ele, poate printre cele mai dureroase, este despre mama – cea mai dulce închisoare. Cum așa?

Nu doar o dată am auzit femei care au renunțat la relația cu un bărbat pentru că nici după zeci de ani, cordonul ombilical nu fusese tăiat. Poveste de azi…la cafea.  Îmi povestește o prietenă despra mama lui….care ar vrea ca băiatul să nu crească vreodată și mai ale să nu plece din cuibul părintesc. „Băiatul” are 40 de ani!

Evident, o să ziceți că ne dorim toate acest lucru. Da, și mie mi-e greu să îmi imaginez cum va arăta casa după ce Idris se va muta singur sau cu o iubită. Dar ce drept am eu să țin puiul legat de mine o viață întreagă? De ce să fac asta dacă realizez că săvârșesc de fapt un gest egoist, care mă pune pe mine în prim plan.

Adevărul este că lupta cu tine atunci când ai un copil, e complicată. Ai să simți nevoia să ții puiul lipit de tine, ca indiferent ce se întâmplă să ai sentimentul că el e în siguranță.  Dar dacă te gândești că siguranța nu e mereu răspunsul la întrebarea….ce îi va aduce viitorul?

Citese si: Cum am rătăcit COPILUL

Există bărbați care nu pot să iasă încă din spațiul cuibului părintesc, acolo unde sentimentul de eșec e pudrat cu mângâierile mamei. E sănătos? Nu, nu e! Așa că, oricât de greu ar fi,  învață-ți copilul:

  • Să fie independent
  • Să fie cald
  • Să să descurce în lume
  • Să te iubească, dar să respire și fără tine

Altfel,  riscul este ca încă o femeie să se sature după zece ani de relație și să-ți spună: „Ce am realizat noi în acești zece ani. Stăm tot aici, cu mama ta!”. Femeile care trec de o anumită vârstă nu mai au răbdare să te aștepte să te deconectezi! O femeie care își caută jumătatea vrea să știe clar că ești crescut, matur și vaccinat. Doar așa ea va putea să tragă o concluzie, își face planuri de viitor cu tine sau nu?  Nu zice nimeni să nu îți respecți și să-ți iubești mama, dar încearcă să ieși din „închisoare”, dacă poți. E pentru binele tău!

Și încă un sfat, dacă să zicem în viața asta, mama ta găsește că e potrivit să îi spună Ei- „Nu te băga la noi în familie!” –  fii bărbat și rezolvă discuția. Nu ar fi rău să îi explici mamei că nu a început „competiția locală” pentru coronița de regină! Uneori trebuie să pui piciorul în prag, ce zici de asta?

 

închisoare - sutiene 150x150Citeste si: 6 sutiene pe care orice femeie trebuie să le aibă!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.