Ministerul Muncii: indemnizația pentru copil, plafonată la 1800 euro

indemnizația - baby 17369 960 720

Ministerul Muncii: indemnizația pentru copil, plafonată la 1800 euro. Din nou apare în spațiul public subiectul plafonării indemnizațiilor pentru creșterea copiilor, anunțul fiind făcut chiar de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Plafonarea se va opri la valoarea de 1800 de euro și modificările se vor face în maxim 2 săptămâni, printr-o OUG.

„Vom intra cu celeritate şi în aceste indemnizaţii. S-au lucrat deja toate variantele, am ajuns la varianta finală, în sensul că vom plafona indemnizaţia la maxim cât există în Europa la ora actuală, adică 1.800 de euro, cât are Germania. Peste 1.800 de euro nu mai poate să ia nimeni”, a spus ministrul Muncii, întrebată despre indemnizaţiile pentru creşterea copilului.

Citește și: Indemnizația pentru creșterea copilului- ce coșmar!

Chestionată în continuare când se va rezolva situaţia acestor indemnizaţii, Olguţa Vasilescu a spus că „în maxim două săptămâni vom avea proiectul de OUG”.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat, pe 28 mai, că, imediat după ce intră în vigoare Legea salarizării, va veni cu proiectul prin care va fi stabilit din nou un plafon pentru indemnizaţia de creştere a copilului, ea spunând că, de exemplu, dacă argentinianul Lionel Messi ar veni să joace la o echipa din România pentru un salariu de 30 de milioane euro şi ar avea un copil, statul român ar putea fi nevoit să îi plătească acestuia o indemnizaţie lunară de aproximativ 28 de milioane de euro.

Sursă foto: Pixabay

Citește continuarea pe Știrile Pro TV

indemnizația - mama2 150x150Citește și: Mamele se revoltă față de plafonarea indemnizațiilor

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.