Indemnizaţiile pentru invalizi, veterani şi văduve de război majorate cu 75%

Indemnizaţiile pentru invalizi - Indeminza  iile invalizilor

Text de Loredana Negrilă

Indemnizaţiile pentru invalizi, veterani şi văduve de război majorate cu 75%.Guvernul a majorat, chiar  pe ultima sută de metri a mandatului, în prag de alegeri, indemnizaţiile pentru invalizi, veterani şi văduve de război, în condițiile în care acestea nu au mai fost crescute din anul 2008.

Guvernul a majorat cu 75% indemnizaţiile pentru invalizi, veterani şi văduve de război, printr-o ordonanţă de urgenţă si conform actului normativ, cele trei categorii vor primi indemnizaţii majorate, de la 1 ianuarie 2017, după cum urmează:

Invalizii de război

– marii mutilaţi şi cei încadraţi în gradul 1 de invaliditate vor primi o indemnizaţie de 259 de lei lunar (majorată de la 148 de lei)

– cei încadraţi în gradul II de invaliditate vor primi o indemnizaţie de 231 de lei lunar (majorată de la 132 de lei)

– cei încadraţi în gradul III de invaliditate vor primi o indemnizaţie de 196 de lei lunar (majorată de la 112 de lei).

Pentru veteranii de război şi văduvele de război (dacă nu s-au recăsătorit), indemnizaţia se majorează de la 92 de lei la 161 de lei lunar.

Indemnizaţiile aflate în plată nu au fost majorate din 2008, precizează Guvernul, în comunicatul de presă, citeaza Agerpres.

Executivul mai precizează că majorările vor fi aplicate cu încadrarea în bugetele anuale, ale Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne, aprobate, potrivit legii.

Totodată, în şedinţa Executivului a fost aprobată o hotărâre de guvern pentru menţinerea cuantumului ajutorului anual la 335 lei, cuvenit veteranilor de război, văduvelor de război, precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat, pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice.

De această măsură vor beneficia 13.677 de persoane, din care 12.880 persoane plătite de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, 412 persoane de către Ministerul Apărării Naţionale, 384 de persoane de către Ministerul Afacerilor Interne şi o persoană plătită de Serviciul Român de Informaţii. Sumele pentru plata ajutorului anual se suportă din bugetele instituţiilor menţionate.

Foto: Monitorul de Vrancea

Indemnizaţiile pentru invalizi - ziua nationala 150x150Citeste si :La Mulți Ani, România!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.