Infarctul la femei – simptome

infarct - inima

Infarctul la femei – simptome Bolile de inimă sunt, la acest moment, cele care cauzează cele mai multe decese la nivel mondial. Nici România nu stă mai bine din acest punct de vedere, cu o incidență foarte mare a infarctului, atât la femei, cât și la bărbați.

Cauzele pentru care această boală seceră atâtea vieți sunt multiple: alimentație nesănătoasă, consum excesiv de alcool, sendentarismul, lipsa vizitelor regulate la medic care să descopere boala repede și să îi poată da tratamentul corect. Infarcul se manifestă diferit la femei față de bărbați, iar anumite simptome care îl anunță, pot fi confundate, din necunoaștere, cu alte boli. Tocmai de aceea o vizită la medic, la interval regulat de timp, este necesară.

Citește și: Criză de sânge în spitale!Centrele de transfuzii au nevoie de donatori

1. Dureri în piept sau disconfort. Durerile în piept sunt cel mai comun simptom pentru un atac de cord însă unele femei nu prezintă astfel de manifestări. Femeile pot simţi un fel de presiune sau sentiment de plin, iar durerea pote fi oriunde în piept, nu doar în partea stângă. Senzaţia din timpul unui infarct este disconfort extrem.

2. Dureri în braţe, spate, gât sau mandibulă. Acest gen de sureri sunt specifice mai mult femeilor decât bărbaţilor. Femeile pot fi derutate de aceste simptome, durerile se pot manifesta gradual sau brusc. Dacă durerile apar în timpul somnului acestea pot trezi. Dacă simţiţi vreun simptom atipic în vreuna din părţile corpului deasupra taliei, trebuie să comunicaţi urgen acest lucru medicului.

3. Dureri de stomac. Uneori oamenii confundă durerile de stomac şi cred că este vorba de arsuri, răceală sau ulcer, când de fapt sunt semnalul că are lor un infarct. Alteori femeile simt o presiune enormă în zona abdomenului, ca şi cum un elefant li s-ar fi aşezat pe burtă.

4. Probleme de respiraţie, greaţă sau ameţeală. Dacă aveţi probleme să respiraţi, fără vreun motiv, s-ar putea să fie vroba un atac de cord, în special dacă mai aveţi încă unul sau mai multe simptome.

5. Transpiraţia. Femeile care trec printr-un atac de cord, de multe ori transpiră abundent (transpiraţii reci), lucru caracteristic, de fapt, pentru momente extrem de stresante.

6. Oboseală extremă. Unele femei care suferă un infarct se simt extrem de obosite, chiar dacă stau aşezate sau chiar nu s-au mişcat prea mult, simple acţiuni, precum mersul la baie, devin o corvoadă.

Citește continuarea pe Jurnalul.ro

infarct - broccoli cheddar soup 2 9014 1492465262 2 dblbig 150x150Citește și: Supă Cheddar cu broccoli

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.