Trădează-mă și spune-mi. Despre infidelitate

infidelitate - infidellitate

Trădează-mă și spune-mi. Despre infidelitate. Am fost crescută într-o lume dominată de bunicul meu, care mi-a spus întotdeauna că dreptatea este unul dintre puținele lucruri pentru care trebuie să lupți și că nimic nu este mai onorabil sau frumos decât cuvântul dat și respectat. Înclinația mea de a-i asculta pe oameni și de a încerca să-i înțeleg mi-a oferit de-a lungul timpului șansa să înțeleg că, uneori, când ne așteptăm mai puțin, suntem influențați și greșim.

Deși promitem atât de mult în iubire și ne spunem că noi nu suntem capabili de așa ceva, într-o zi, pe nepregătite, ni se întâmplă să fim copleșiți de pasiuni fulgerătoare, măcinați din toate părțile de visuri apuse, de dorințe neîmplinite și iluzii pe care le-am ascuns în podul minții.

Citește și: Este flirtul pe Facebook infidelitate?

Într-o conferință TEDx, cercetătoarea Esther Perel vorbește despre iubire și infidelitate, subliniind magistral că un cuplu trece de-a lungul existenței sale prin diverse provocări, unele dintre ele nefaste ori dureroase.

Cu toate acestea, consideră aceasta, comunicarea este un prim pas pentru a ne apropia de celălalt și, în pofida durerii provocată de infidelitate, înțelegând și resorturile care au stat la baza trădării, putem salva ceea ce ne leagă cu adevărat. Deși în primele etape ale șocului, mai ales pentru o femeie, este greu să vorbim despre a ierta și a fi aproape de celălalt, în urma lecturilor de specialitate sau dimpotrivă, cred cu tărie că, în ciuda slăbiciunilor noastre, ori a pierderii, există lucruri care ne maturizează și pe care, deși le regretăm, ne reașează pe drumul firesc.

Poate că, așa cum îmi spune mereu cineva, fiece problemă are o rezolvarea dacă avem puterea de a spune ce simțim cu adevărat și, atunci când ne lipsește ceva, să cerem.

Înainte de orice concluzie, să o ascultăm pe  însă pe Esther Perel:

(Pentru subtitrarea în limba română, mergeți la Setări și alegeți Subtitrări.)

Sursă foto: Mark Manson

infidelitate - womenshouldnot 150x150Citeste si: Când ai fost ultima dată jignită

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.