Infirmiera înger de la Oncologie. Când zâmbetul salvează clipe

Infirmiera înger de la Oncologie - Infirmiera   nger de la Oncologie 1024x683

Infirmiera înger de la Oncologie. Când zâmbetul salvează clipe. După Doamna cu Pantofi albaștri, poveste pe care am citit-o cu toții cu sufletul la gură, în aceste zile se naște o nouă poveste de viață.  Am găsit întâmplător pe Facebook o scrisoare despre infirmiera de la Oncologie –  Tg. Jiu.  Este povestea infirmierei Livia, femeia pentru care nu șpaga, ci zâmbetul pacientului este cea mai frumoasă răsplată. Ruda unui pacient de la spitalul de oncologie din Tg. Jiu a povestit cum infirmiera Livia este singurul om bun din tot spitalul! Iată scrisoarea ( via Ina Gabriela Funețan):

„A doua noapte în spitalul de oncologie din Tg-Jiu.
A fost de serviciu infirmiera Livia. Nu stiu cum o mai cheamă pe doamna Livia, dar la cât de puține infirmiere are spitalul, presupun că nu sunt două Livii.
Doamna Livia a intrat în serviciu zâmbind. Avea câte o glumă pentru fiecare bolnav si cunoștea fiecare familie, ceea ce m-a făcut suspicioasă. Știți voi, „oare cât i-au dat…?” Vecinii din salon au zis că nu i-au dat nimic, dar „așa e ea, cumsecade”, ceea ce, în atmosfera generală, părea imposibil. Dar doamna Livia a repornit perfuzia tatei fără să fie nevoie să insist, a mai glumit în stânga, a mai încurajat în dreapta și a plecat să spele coridoarele, căci infirmierele de aici fac și munca femeilor de serviciu. Peste vreo oră s-a întors și s-a apucat să schimbe pampersul bolnavilor, cu o voioșie care te lăsa să crezi că schimbatul ăsta e ceva foarte amuzant.

Citește și : Doamna cu pantofi albaștri
Bieții bolnavi storsi de ultimele fărâme de viață au redevenit oameni vii pentru o seară, datorită doamnei Livia.
I-am spus: „sunteți primul om bun pe care-l întâlnesc în spitalul ăsta”.
A început să plângă. „E foarte greu să fii bun aici”, mi-a zis.
Doamna Livia e dovada că omenia n-are nimic de-a face cu salariul.
Dar doamna Livia se va pensiona curând, iar bolnavii de cancer din Tg-Jiu vor rămâne pe mâna infirmierelor care nu pot deschide gura fără să se răsteasca.
Haideți să o facem vedetă pe doamna Livia. Haideți să ne concentrăm pe oamenii ca ea din spitale și să-i scoatem în față. Anii în care intreg personalul medical si sanitar, la grămadă, a fost arătat ca fiind criminal ne-au adus aici: spitalele s-au golit de medici, asistente si infirmiere, iar Sistemul ne servește acum scuza: „n-am personal”.
Cred că trebuie să reparăm ce am stricat. Trebuie să ne concentrăm pe oamenii buni din sistem, să le arătăm că știm că ei există și că vrem ca ei să fie modelul, nu ceilalți.
Așadar, oamenii din presă care m-ați căutat ieri: în locul unei noi (deja banale) știri despre un spital sordid, nu mai bine faceți voi un portret al unui om bun? Da, știu, nu e la fel de șocant, dar ar putea fi util pe termen lung să schimbați nițel abordarea.
Căutați-o pe doamna Livia, infirmieră la spitalul de oncologie din Tg-Jiu și urați-i pensie îndelungată.
Nu vă faceți griji, nu primește cadouri.”

Îmi plac oamenii buni, iar povestea asta mi-a adus aminte de Oscar și Tanti Roz. Dacă nu ați citit cartea, aruncați o privire. Pregătiți și șervețelele! Fiți buni, e atât de simplu. Chiar dacă viața ne învață să fim ….altfel!

Foto: a2ua.com

Infirmiera înger de la Oncologie - Infirmiera de la Oncologie 150x150Citește și: Dă-mi, Doamne, o Doamna cu Pantofi Albastri!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.