METEO – Val periculos de caniculă și furtuni peste România

meteo - hot

METEO – Val periculos de caniculă și furtuni peste România. Primul val puternic de caniculă peste România începe să își facă simțită prezenta de mâine. ANM a emis o informare meteo în acest sens, legată de temperaturi de 34 – 35 de grade, disconfort termic, dar și de instabilitate accentuată în mare parte din țară.

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
Ziua/luna/anul: 22-06-2017 Ora : 13:00 Nr. mesajului:
Intervalul : 23 iunie, ora 13 – 24 iunie, ora 04
Zonele afectate : conform textului
Fenomene : instabilitate atmosferică accentuată şi disconfort termic;
Mesaj :

INFORMARE METEOROLOGICĂ

      În intervalul menționat, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat și Moldova, precum și în zonele de deal și de munte din restul teritoriului, iar în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (23/24 iunie), local, și în Dobrogea și Muntenia.
Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăşi local 20 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Maramureș, Transilvania și  la munte, 40…50 l/mp.

      În după-amiaza zilei de vineri, 23 iunie, în regiunile sud-vestice și sudice, local disconfortul termic va fi ridicat – indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, izolat mai ridicate în sudul Olteniei.

      Notă: La sfârșitul săptămânii, în special în jumătatea de sud a țării, în orele după-amiezelor, disconfortul termic se va menține ridicat și local vremea va fi caniculară.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

meteo - harta

Photo credit: JackPeasePhotography via VisualHunt / CC BY

meteo - george clooney 150x150Citește și: George Clooney, mai bogat cu un miliard de dolari
Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.