Vrei să fii mai deştept? Consumă înghețată la micul dejun !

înghețată - giphy

Vrei să fii mai deştept? Consumă îngheţată la micul dejun ! Într-o nouă descoperire care va da fiori nutriționiștilor, un om de știință japonez afirma  că consumarea îngheţatei la micul dejun îmbunătăţeşte vigilenţa unei persoane şi performanţele mentale. Yoshihiko Koga, profesor la Universitatea din Tokyo, a efectuat o serie de studii clinice  în care subiecții testați au fost puşi să consume înghețată imediat după trezire. Ei au fost apoi verificaţi printr-o serie de exerciții mentale la un calculator.

În comparație cu un grup care nu a mâncat înghețată, subiecții profesorului Koga  au prezentat  un timp de reacție mai rapid și capacități mai bune de procesare a informațiilor,  raportează Telegraph.co.uk.

Monitorizarea activităţii creierului subiecților a relevat o creştere a undelor alfa de înaltă frecvență, care sunt legate de niveluri ridicate de vigilență dar și iritare mentală redusă.
Pentru a examina posibilitatea că reacțiile subiecților erau pur și simplu rezultatul  creierului  șocat  de temperatura scăzută a înghețatei, profesorul Koga a repetat experimentul cu apă rece, în loc de îngheţată. Subiecții care au băut apă rece au făcut dovadă de un grad crescut de vigilență și capacitate mentală,  dar  nivelurile au fost semnificativ mai mici decât în ​​rândul subiecților care au început ziua cu îngheţată.

Citește și: Cum prepari un hotdog cu înghețată?

Prof Koga este un specialist în psihofiziologie, iar studiile sale se ocupă cu căutarea  legăturilor  între anumite tipuri de produse alimentare și reducerea  stresului.Un alt domeniu de studiu al profesorului este legătura dintre diferitele produse alimentare și impactul lor asupra procesului de îmbătrânire.

În prezent, profesorul Koga continua cercetările sale deoarece nu a stabilit încă o conexiune fermă între impulsul mental livrat de înghețată și un anumit ingredient al produsului. O altă explicație ar putea consta în faptul că înghețata este un aliment care declanşează emoţii pozitive şi oferă energie.
Nutriţioniştii britanici au reacționat cu scepticism la descoperirile doctoruluiKoga .
„O posibilă explicație pentru vigilență sporită este simpla prezență a micului  dejun  „, a declarat Katie Barfoot, un cercetător  de la Universitatea Reading.”Creierul nostru are nevoie de glucoză pentru a funcţiona şi o masă bogată în glucoză va ajuta considerabil  la  creşterea capacitatatii mentale, afirma ea.

În sprijinul afirmaţiilor profesorului Koga vin şi alte cercetări din acest domeniu.
În anul 2005, neurologii  Institutului de Psihiatrie din Londra au scanat creierul subiecţilor de testare care mâncaseră îngheţata de vanilie şi au văzut rezultate imediate.
Studiul a constatat că consumul de îngheţată a activat aceleași „pete de agrement” ale creierului care sunt activate prin câștigarea unor sume de bani sau ascultarea muzicii preferate.

„Aceasta este prima dată când am fost în măsură să demonstrăm că înghețata te face fericit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Unilever, Don Darling  la momentul respectiv.
Nu este pentru prima dată când un studiu a sugerat ca un desert cu un conţinut caloric ridicat ar putea fi mult mai bine consumat  dimineața. Un alt  studiu din anul 2012 a constatat că mâncatul unei felii de tort din ciocolată la micul dejun ar putea ajuta la scăderea în greutate. Nu ne rămâne decât să încercăm, nu-i aşa?

Sursă foto: giphy.com

înghețată - Banane caramelizate cu inghetata de vanilie 04 150x150Citește și: Rețeta zilei – banane caramelizate cu înghețată de vanilie!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.