Ai rămas cu inima franjuri. De ce? Pentru că ai ales PROST!

inima franjuri - dup   30 de ani 1024x682

Ai rămas cu inima franjuri. De ce? Pentru că ai ales PROST! Decât singur în doi, mai bine singur și atât. E despre tine, e despre noi, e despre toți cei care au crezut și au eșuat triumfător. Iubirea e treabă complicată. Pe bune? Oare? Ce NU mai accepți în IUBIRE după 30 de ani!

Uneori mă întreb și eu cât de complicate trebuie să fie lucrurile în iubire, ca să le simțim și să ne ardă pe interior. Vine o vârstă când tot ce îți mai dorești este liniștea din privirea copilului care îți dă…TOT! Nu mai e nevoie de explozii, de tsunamy-uri, de cutremure, de căutări și alte șocuri. Vrei să meargă totul ca uns. De ce? Pentru că știi pe ce drum ești, știi dacă ai trecut de prima etapă a jocului sau dacă faci pași rapizi spre final.
Treaba cu iubirea e ciclică. Am mai scris despre etapele iubirii aici – Cum îți dai seama că RELAȚIA ta se apropie de FINAL? Tare aș vrea să mă contrazică cineva! Ideea e simplă – suntem cu toții niște fraieri care se devorează reciproc, de la un punct încolo. E asta o relație toxică? Posibil. Tu ce alegi între o relație plictisitoare și una prea plină de adrenalină? 

Și uite așa ajungem iar la vârstă, pentru că treaba după 30 e mai așezată. Nu mai accepți orice, nu mai vrei orice, nu mai ieși cu oricine. Ești selectiv pentru că vrei, pentru că poți, pentru că ai încasat destul și ai lovit la fel. Iubirea e câteodată ca un meci de box, în anumite cămine…chiar la propriu! Da, abia aici e foarte trist!

Ce se schimbă în noi…ca perceție asupra iubirii? După 30 nu mai chef să accepți:

  • Infidelitatea ca stil de viață –  Ideal ar fi să nu o accepți niciodată, dar câți dintre noi nu au iertat când celălalt a călcat strâmb? A meritat? A fost doar o singură abatere? De cele mai multe ori „sportivii” ( bărbați sau femei) au recidivat, iar tu ai rămas cu inima franjuri. De ce? pentru că ai ales prost!
  • Când sexul dispare – Tu ai sta cu cineva care nu îți dă ce ai nevoie la acest capitol? Da, probabil că ai făcut-o. De la calitatea jocului senzual, până la ciclicitatea cu care se întâmplă treaba în așternuturi, e de departe cea mai importantă legătură între cei doi. Dacă ea se duce dracului, ia o valiz și împachetează repede. Fără sex o relație de iubire devinde doar un simplu joc prietenesc între doi camarazi.
  • Când ajungeți să treceți unul pe lângă altul, degeaba – Monotonia, rutina și toate celelalte responsabilități fac din voi doi străini care locuiesc sub același acoperiș. Și uite așa te uiți la celălalt și te întrebi: Cine ești și ce cauți aici? Ce faci când ajungi în punctul ăla? Ori rupi pisica, ori o lași să moară. De ce ai vrea să o lași să moară? Pentru că ai ajuns la saturație și nu mai ai putere să lupți.
  • Comunicarea de tip scandal  – Când ajungi în trei secunde de la bună dimineața la reproșuri și scandal, e mai bine să plece unul dintre voi. Și repede… Treaba e simplă, e nevoie de o pauză care fie vă face să vă fie dor unul de celălalt, fie pune capăt acestui capitol. Știu, sună cinic, dar măcar este sincer!

Încă sper că  iubirea nu e așa cum spunea Anatole France: „Nu se iubesc cu adevarat decat aceia care nu se cunosc inca!”. Cunoașterea, principiu atât de minunat al relaționării dintre oameni, ne face să trăim agonia și extazul! Depinde de noi unde vrem să rămânem.

PS: În caz că ai nevoie de o melodie care să te inspire în iubire…

„Hold me like you never lost your patience

Tell me that you love me more than hate me”

inima franjuri - IMG 20160806 WA0005 150x150Follow @ Fotograv

Citeste si: Când BĂRBAŢII intră în COMPETIŢIE

Ai si tu un text despre iubire pe care vrei sa-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE –  Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.