Unde e femeia de ALTĂDATĂ?

femeia - naefed6mjojwtizf35gd

Articol scris de Elisabeta Pancea. Unde e femeia de ALTĂDATĂ? Din cele mai vechi timpuri, femeia a constituit un stâlp de susținere al societății, preluându-și funcțiile de mamă, soție, prietenă, sfătuitoare și gospodină și ducându-și la bun sfârșit sarcinile. Cu greu renunță sau clachează, și atunci numai cerul știe ce dureri se ascund în spatele zâmbetului pe care-l afișează, când poate.

De-a lungul timpului, lumea a evoluat, iar femeile, din dorința de a fi un real ajutor, s-au modernizat și ele, începând cu înfățișarea și comportamentul, până la îndeplinirea atribuțiilor.

Astfel, ca să-și ușureze munca, femeile au folosit tot felul de mijloace. De la vopsitul părului cu frunze de nuc, gătitul mâncărurilor în tuci și parfumarea casei cu mentă și busuioc, până la crema antirid cu extract de perle negre si ulei de argan pentru efect de întinerire, tigaia magică din reclamă și mașina de spălat cu al șaselea simț, toate au îmbunătățit calitatea rezultatelor și au scurtat timpul pe care femeia îl petrece în bucătărie.

Însă toate aceste inovații oferă sprijinul atât de necesar? Sau nu e totul așa de minunat cum pare?

În trecut, o banală răceală era trecută cu vederea, iar când starea se agrava, febra creștea și durerile de gât sau cele musculare se intensificau, totul trecea cu băi fierbinți cu bicarbonat de sodiu și mușețel și cu un ceai de pătlagină și lămâie. Acum, însă, reclamele TV ne întipăresc în minte ideea de a cumpăra toate tipurile de medicamente pentru cea mai simplă stare de rău. Farmaciile sunt la doi pași, deci e mai simplu.

Doamne, ce ciorbe și fripturi gătește mama mea bătrână, cu rețete de la bunica și străbunica. Și ce prăjituri, nici prea dulci și nici prea siropoase, potrivite din palmă pentru gustul fiecăruia. Căci mama știe ce ne place. Cartofii în coajă, copți în cuptorul de la sobă sau fripți pe plită, un deliciu. Mă minunez și azi, în fața frigiderelor cu torturi colorate, unde pe etichetă, la ingrediente e plin de E-uri, care mai de care mai științific denumite, sau la borcanul cu 3 morcovi fierți, o apă transparentă și denumirea de „ciorbă pentru slăbit„.

Până ieri, trenul te ducea oriunde, abia așteptai să vezi marea, să alergi pe câmp sau să te arunci pe o căpiță de fân. De la școală, muncă sau din călătorie, toate drumurile duceau acasă, unde femeia, gospodina desăvârșită, regina bucătăriei și a întregii case, te aștepta bucuroasă că te-ai întors cu bine, lăsând sapa din mână și ascultând, în timp ce îți întindea toate mâncărurile pe masă și îţi aaculta poveștile de pe drum.

Azi, cu niște bani în buzunar și un telefon performant, poți călători fără să te ridici din pat. Mama îți va încălzi o felie de pizza și nu-și va face griji, că nu a aflat încă de site-urile alea pe care „alergi” toată ziua. Când o să mai crești, poate îți iei mașină ca în jocurile tale de pe tabletă și dai o fugă la mare, să faci #selfie cu băieții, la o bere din lada frigorifică cu încărcare direct de la mașină.

Timpul a trecut, lumea s-a schimbat, femeia s-a modernizat și totul s-a simplificat….sau nu? Azi nu contează dacă roșiile sunt coapte, ci dacă e destul de mare poșeta. Evident, pentru anumite femei. Nu există teama că ajunge soțul acasă și nu e gata mâncarea, dar e groaznic să uiţi telefonul acasă, să uiți cafetiera în priză și chiar teribil să uiți cât trebuie ținute aripioarele în cuptor.

Voi…nu credeți că, în tot modernismul ăsta, femeii îi lipsește ceva?

Sursă foto: littlethings.com

femeia - spaga 150x150Citeste si: România, țara unde viața e o șpagă. Sau șpaga e viață?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.