De ce se înnegreşte argintul

De ce se înnegreşte argintul - thai jewelry for women
De ce se înnegreşte argintul. Argintul este un metal preţios, cu calităţi remarcabile. E cunoscut şi folosit încă de la începuturi.Argintul conduce curentul şi căldura mai bine decât orice alt metal, fiind cel mai alb dintre toate metalele. Argintul reflectă lumina mai clar decât oricare metal şi, de aceea, e folosit ca material de suport pentru oglinzi.
De ce se înnegreşte argintul - blankArgintul este şi uşor de modelat. Singurul care poate fi modelat şi mai uşor este aurul. Argintul pur este un metal destul de moale. Prin urmare, pentru a-i creşte utilitatea, îi sunt adăugate şi mici bucăţi din alte materiale. Argintul pentru bijuterii are o puritate de 92 ½%. Restul compoziţiei este cupru.
Oamenii care au obiecte făcute din argint, de multe ori, se mâhnesc din cauză că acesta începe să se păteze. Motivul pentru care acest fenomen are loc este că argintul are o reacţie foarte puternică atunci când întâlneşte sulf şi mulţi compuşi din sulf.

Dacă argintului i se adaugă sulf şi hidrogen suflurat, acesta formează argint negru sulfurat – ceea ce putem să observăm atunci când argintăria noastră se pătează sau înnegreşte. Sulful se întâlneşte în anumite mâncăruri, cum ar fi ouăle, iar mici particule de hidrogen suflurat se găsesc chiar şi în aer. Atunci când clădirile sunt încălzite cu cărbuni sau gaz, ele pot avea acest efect în aer.

Argintul se găseşte, uneori, şi în natură, sub formă de metal solid, natural. Dar, cel mai des, el e cobinat cu alte metale sau non-metale, sub formă de minereuri.

Cum se curăţă argintul?

  •  Cu amoniac

Dacă ai un breloc de argint, scufundă-l 10 minute într-o soluţie compusă din apă călduţă şi ½ ceaşcă de amoniac. Freacă delicat cu o cârpă, curăţă-le şi usucă-le.

  • Cu oţet alb

Pentru bijuterii este bun şi oţetul alb. Înmoaie-le 2-3 ore într-o ceaşcă de oţet în care ai adăugat 2 linguri de bicarboant de sodiu. Clăteşte cu apă rece şi usucă cu o cârpă.

  • Cu suc de lămâie

Dacă vei ţine obiectele de argint o oră şi jumătate într-un bol de sprite sau 7up şi apoi le vei clăti şi le vei usca, vor străluci.

Foto: thailandsilverjewelryshop.com

Sursa: De Stiut

De ce se înnegreşte argintul - unnamed33 150x150Citeste si: Ne naștem fetițe, murim răsfățate!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.