INS – România îmbătrânește într-un ritm îngrijorător

România - pensionari

INS – România îmbătrânește într-un ritm îngrijorător Ultimele cifre date publicității de cei de la INS confirmă trendul îngrijorător al scăderii și îmbătrânirii accelerate a populației României.

Astfel, la începutul acestui an, România avea 22,233 milioane de locuitori, în scădere cu 19.00o de locuitori față de aceeași perioadă a anului 2016.

Datele oficiale arată că 56,3% din populaţie locuieşte la oraşe, iar 51,2% dintre locuitori sunt femei.

Totuşi, datele sunt diferite de cele obţinute în urmă recensământului din 2011, care indicau faptul că România avea o populaţie reală mult mai mică, de circa 20 de milioane de locuitori. Diferenţa provine din nedeclararea schimbărilor de domiciliu de către românii care pleacă în alte state şi care rămân înregistraţi în continuare în registrele româneşti, spun statisticienii. Emigraţia şi natalitatea scăzută înrăutăţesc în continuare situaţia demografică a României.

Citește și: Alege cinci valori și renunță la patru din ele

„Fenomenul de îmbătrânire demografică s-a accentuat, populaţia vârstnică de 65 ani şi peste depăşind cu 269.000 persoane populaţia tânăra de 0-14 ani”, se precizează în comunicatul INS. La începutul acestui an, 3,55 milioane de români aveau vârstă peste 65 de ani, în timp ce numărul de copii cu vârstă de cel mult 14 ani era de doar 3,281 milioane, raportul fiind considerat unul îngrijorător de către demografi.

Dacă mai adăugăm la aceste date și faptul că în România este în continuare pe primul loc în Europa la număr de avorturi, perspectivele sunt cu adevărat sumbre. Politicile de natalitate trebuie să devină o prioritate a clasei politice.

Photo via Visualhunt.com

Citește continuarea pe: Ziare.com

România - apparition ecco Leather design fashion dezeen sq 411x411 150x150Citește și: ECCO prezintă prima haină de piele transparentă din lume

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.