Însemnările unei femei asumate. Povestea TATUAJULUI meu!

Povestea TATUAJULUI - 49575d33 69e4 4f52 b226 9c25f4cdc961 682x1024

Am 35 de ani, 3 tatuaje şi fumez. Îmi place să trăiesc, să respir, să mă joc, să alerg prin viaţă. Practic, nu mă plictisesc niciodată. Sunt o femeie asumată, iar asta înseamnă inclusiv responsabilități. Sunt om? Mai ştii cum e? Mă sperie moartea, ca punct final pe un drum că un montagne russe. Mă loveşte ideea că s-ar putea să fie nimic după aventura asta numită Viaţă.

Îmi plac oamenii, îmi place să-i privesc şi să scriu despre ei. Ce poate fi mai frumos decât omul, în toată stângăcia lui, în preaplinul nesiguranţei, stăvilind propriile agresivităţi şi mereu tânjind animalic după iubire.

Iubesc omul! Iubesc omul care iubeşte! Mă înconjor de oameni frumoşi şi cer universului linişte, senin şi sănătate pentru copiii noştri. Mă îndrept spre 36 cu sufletul plin de Dragoste. Ce cadou mai frumos să primeşti?

The Dreamcatcher (Visele și pânza de păianjen), tatuajul  de pe spate este tatuajul perfect pentru „visători pragmatici”, aşa ca mine. Povestea originală vorbeşte despre totemul pe care indienii nativi îl aşezau deasupra patului celui care doarme. Fie ca visurile urâte să rămână în plasă, iar bucuriile onirice să coboare încet spre cel ce doarme.

„Iniţial dreamcatcherul format dintr-un inel de lemn (circular sau în formă de lacrimă) care înrăma pânza de păianjen şi era decorat cu pene care să ajute alunecarea visurilor în mintea celui adormit.  Acestor componente li s-au adăugat ulterior mărgele (simbolizând păianjenul sau visurile bune), pietre (care au preluat rolul penelor) şi vârfuri de săgeata (simbolizând o protecţie crescută sau indicând cele 4 direcţii din care bate vântul aducător de visuri). Pentru indienii americani, visurile sunt strâns legate de suflet şi imprimă cursul vieţii. Parte importantă a culturii Ojibwe sau Chippewa (unul dintre cele mai bine reprezentate triburi), visurile îndeplinesc roluri multiple: pot fi profetice, pot arăta soluţia într-un moment dificil, se spune chiar că nici un nou-născut nu-şi primea numele înainte că acesta să fie indicat în vis persoanei care urmă să-l numească.” (raftulcuidei.ro)

Al meu Dreamcatcher este cumva o fotogramă din viața mea, așa cum a fost ea, cu bune, cu rele, cu supărari sau nedreptăți, cu momente de cumpănă, cu iubiri nebune, cu visul de mai bine și cu cel al fericirii absolute. Visează! Eu visez la viaţă, la experiențe care mi-au împlinit fiinţa, la malul marii, la bucurie, la zambet de copil…

Când pui suflet, crezi şi SIMŢI, universul lucrează pentru tine. Tu la ce visezi?

Citeste si : Unde ne pierdem SUFLETUL?

foto: Fotograv

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.