Întâlnire istorică Iohannis – Donald Trump

Trump - iohannistrump 1024x680

Întâlnire istorică Iohannis – Donald Trump. În această seară, de la ora 21, la Casa Albă, va avea loc o întâlnire oficială între președintele SUA, Donald Trump și președintele României, Klaus Iohannis. Un moment important în contextul internațional actual, și care a venit și cu o schimbare surpriză în program, Casa Albă anunțând în această dimineață că va avea loc și o conferință de presă comună a celor doi șefi de stat.

Prezent în studioul Perfect Imperfect, Claudiu Lucaci, realizator al emisiunii ”Ultima Ediție” a vorbit despre contextul internațional dar și despre semnificațiile și subînțelesurile întâlnirii Trump – Iohannis: ”Theresa May, mă îndoiesc că își anunță demisia, pentru că trebuie văzut mai exact ce s-a întâmplat. A încercat să obțină o majoritate absolută pentru a începe o altă formă de negociere pentru ieșirea din UE.

Citește și: Simona Halep în finala Roland Garros

Ceea ce observăm este că în statele democratice foarte mult bazate pe alegeri, sunt aceste cicluri electorale inopinante în care politicienii simt nevoia să primească un cec în alb. Brexitul creează o situație foarte ciudată, pe de o parte Scoția nu mai are motiv să iasă din Marea Britanie, pe altă parte Theresa May nu mai are majoritate. Este o revanșă pentru Laburiști.

Trump îți folosește această ocazie să iasă în public cu Iohannis pentru atinge mai multe obiective: vine în mod natural nu face o ieșire spectaculoasă, în linia răspunsului pe care trebuie să îl dea cuiva. Nu este obligat să răspundă prea mult, pentru că oaspetele este centrul. Vom vedea o declarație comună, care este foarte bine că are loc și el va da presei americane un răspuns despre ce s-a întâmplat ieri la Congres. De câte ori Casa Albă a avut o problemă de imagine, imediat vedeam și ieșirea președintelui Trump, aproape nici nu vorbea despre întâlnira cu liderul respectiv.”

Sursă foto: libertatea.ro

Citește și: METEO – Weekend cu vreme perfectă de mers la mare!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.