Înțeleptul face un pas în spate, prostul aruncă cu noroi!

Înțeleptul face un pas în spate - 16122503 1627259850914698 4707103471436824576 n

Înțeleptul face un pas în spate, prostul aruncă cu noroi! Cum treci peste crizele dintr-o relație? Mă tot gândeam azi dimineață uitându-mă la felul în care își desface Idris jucăriile în bucăți, care e treaba cu cuplurile pe care le vedem pe lângă noi. Uneori pare că ne place să desfacem iubirea în bucăți, doar că nu mai știm să o „lipim” la loc. Ar fi ipocrit să ne scoatem din ecuație, e ca și cum ai spune, noi suntem singurii care nu au probleme. Ar fi încă un enunț mincinos și, evident, neproductiv! Toți trecem prin crize existențiale!

Așa că dacă e să ne referim la crizele care apar într-o relație, ele sunt de mai multe feluri. Cel mai greu ar fi de lucrat, spun și psihologii, cu cuplurile în care orgoliile sunt peste limitele firești. Imaginați-vă că ați încerca să îi faceți să  comunice și pe cei care nu vor să vadă  și alte realități.  Și cum rezolvi criza comunicațională dacă discursul devine:” Tu ești de vină! Ba, tu!? ”

Citeste si: Nu faci din curvă… gospodină!

În evoluția noastră, ajungem măcar la un moment dat să privim o situație și să o percepe diferit. Cum e posibil? Există o explicație. Filosoful Ludwig Wittgenstein a  vrut să demonstreze că putem să vedem diferit același lucru.  De „vină” este perspectiva!  Aruncați o privire pe această imagine, ce vedeți? Un iepure sau o rață? Depinde cum te uiți, de unde te uiți și cine ești…când te uiți!

Înțeleptul face un pas în spate - iupre

Unii psihologi au ajuns la concluzia că putem să vedem diferit o situație, o imagine, în funcție de starea noastră emoțională. Și atunci ne miră că uneori adevărul meu nu se potrivește cu adevărul tău? Și atunci e perfect explicabil de ce uneori cele mai mari conflicte în amor vin din chestiuni pe care le considerăm ca fiind minore.

Ce naște criza? Criza apare atunci când să zicem că subiectul nu mai pare minor iar nimeni nu e îndeajuns de îndeajuns de înțelept să cedeze. Deci suntem proști amândoi? Foarte posibil! Cel mai sigur este nevoia de a regla „conducerea” echipei, în situații în care nivelul de frustrare este foarte sus. Ce faci? Aștepți să treacă taifunul sau încerci să comunici în criză?

Eu cred în comunicare de criză și în iubire, nu de alta dar s-ar putea să treacă episodul cu unul din parteneri trântind cu puterea ușa și spunând „la revedere”. Și atunci ce mai rezolvi? Dacă perspectiva personală nu te face să vezi mereu lucrurile obiectiv, atunci mai bine hai să ne raportăm la o altă noțiune ceva mai stabilă. Să- i spunem sistemul de referință în iubire –  Iubești omul ăla sau nu?

Așa nu prea ai cum să dai greș… O analiză sumară a interiorului tău îți va spune dacă merită să mai rămâi sau nu alături de el sau ea, indiferent dacă a trecut criza. Mai vrei sau nu să îi miroși parfumul? Mai vrei să o privești în ochi, chiar și când e războinică? Atunci e simplu…luptă, comunică, iubește!

Și nu uita: „Orgoliul nu e decât o varietate a egoismului.” H. Taine

Înțeleptul face un pas în spate - 16230932 267101757054022 4334742421192572928 n1 150x150Citeste si: Cum am facut față vaccinării? Cu încredere

Ai si tu o poveste despre copilarie? Trimite-o la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE: Perfect Imperfect 

 

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.