Intrarea Maicii Domnului în Biserică – ziua când se deschid cerurile!

ziua - intrarea in biserica a maicii5

Intrarea Maicii Domnului în Biserică – ziua când se deschid cerurile! În perioada Postului Crăciunului, una din cele mai mari sărbători este cea a Vovideniei, sau Intrării Maicii Domnului în Biserică, care reamintește de momentul în care Fecioara Maria este dusă în Templul de la Ierusalim, când avea doar 3 ani, de părinții ei, Ioachim și Ana.

Ziua de azi este considerată a fi o zi plină de magie, dar și una în care, așa cum se întâmplă la fiecare mare sărbătoare, românii și-au construit o multitudine de tradiții și obiceiuri:

Citește și: Tu ţi-ai cerut iertare de la VISUL tău? 

  • Azi trebuie să ne îngrijim și să ne amintim de cei sărmani și de copiii nebotezați. Se aprind lumânări pentru cei care au murit nebotezați, se împart nuci, colaci și turte cu mălai.
  • Azi se ung cu usturoi cercevelele ferestrelor, ca mod de protecție împotriva strigoilor și diavolilor.
  • Azi nu este bine să fii supărat. Dacă te-ai certat cu cineva, este datoria ta să ceri iertare și să pornești împăcarea.
  • Se spune că azi se deschid cerurile și oamenii cu suflet curat pot înțelege graiul animalelor.

Ziua de azi este importantă și pentru cei care vor să vadă cum va fi vremea în viitor. Dacă ninge azi, va fi o iarnă grea, dacă va fi soare, vom avea o vară secetoasă. În unele sate din România se păstrează obiceiul ca în ajunul acestei mari sărbători, copiii să pună într-un vas cu apă, în care se adaugă și agheasmă, crenguțe de măr. Acestea trebuie să înflorească până la Anul Nou când vor fi folosite drept sorcovă.

Sursă foto: ortodoxia.rol.ro

ziua - magical 1090663 960 720 150x150Citește și: METEO – vremea pe 2 săptămâni: ploi la început de decembrie!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.