Am învățat să ascult. Tu?

Am învățat - POMELO 20150814173800 save2

Am învățat să ascult. Tu? Suntem prea plini de noi și prea vehemenți, judecăm la grămadă, facem calcule pentru alții și ne întrebăm de ce sunt alții posedați de răutate.  Ne împiedicăm de problemele lor și ne enervăm. N-avem timp, le avem pe ale noastre și nu ne mai trage ața să salvăm pe nimeni.

Din când în când ne filează o lampă și ridicăm capul din telefoane. Vedem viața așa cum e, vedem oameni care se scurg, vedem oamenii care ne cer ajutorul. Fotograme frânte de viață…. Nimănui nu îi pasă, de ce le-ar păsa? Viața e și așa complicată.

Nu mai știm să zâmbim sau să vorbim cu oamenii de rând, suntem atrași de poleieli superficiale și de complimentări interesate, iar la finalul zilei bagajul nostru emoțional este zero. Nici asta nu ne mai preocupă, emoționalul este partea noastră slabă, spun unii. Avem succes și asta ne ocupă tot timpul! Asta e scopul, miza și  „cadoul” vieții?

Am devenit importanți înainte de …a fi oameni ! Avem răspuns la orice,  înainte ca întrebările să fie formulate. Am stabilit vinovații și asta ne face să ne simțim conștiința mai ușoară. Ce nu știm noi este că suntem în eroare, într-o mare eroare!

Citeste si: Sexul slab, frumos, sau cel mai nobil dintre toate?!

Cea mai de preț bogăție este fapta bună! Ea o să te hrănească în viață, chiar și în momentele când nu vei avea – nici succesul, nici banii, nici cunoștințele luminate. Fapta bună e simplă, nu strigă, nu se laudă, nu se cere! Ea se întâmplă, vine de la sine și aduce bucuria în sufletul celui care o primește.

Bunătatea nu e o treabă dificilă, trebuie doar să ai inima deschisă, să înveți să asculți, să auzi ce probleme au cei din jurul tău și poate tu vei fi …Moș Crăciunul lor! Crede-mă e atât de frumos să vezi că TU poți salva un om…Eu am învățat să ascult. Tu?

Foto: Elena Hirtan

Am învățat - moscraciun 150x150Citeste si: Crăciunul este despre suflete, nu despre marketing

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.