Ce faci când iubești omul nepotrivit?

iubești omul nepotrivit - POMELO 20150222145116 save 674x1024

Ce faci când iubești omul nepotrivit? Ce faci când îți dai seama că ești singur în doi? Fiecare relație ajunge la un moment dat să scârțâie. Fie un partener e prea dominant, fie lipsa banilor strică echilibrul, fie, pur și simplu, nu mai merge. Cumva, sună simplu să o iei de la capăt. În realitate, poate să fie cea mai grea misiune. Trebuie să o iei de la capăt, să cunoști un om nou, cu bune, cu rele…

Vorbeam de curând cu o prietenă în legătură cu luatul de la capăt. Ce e nou? Cât de diferiți sunt bărbații între ei? Poți oare să găsești o femeie mai puțin pisăloagă? Fiecare se ferește de ce a trăit și l-a marcat. Fiecare caută un compromis mai ușor de dus, un partener mai vesel sau mai echilibrat, un om mai afectuos sau mai serios, in fine…fiecare caută ceva!

De fapt, nu căutările sunt problema, cred că e bine să ți dai voie să fii deschis. Așa ai să ai cumva un profil mai lucid în legătură cu omul de care ai nevoie în viață. Una dintre cele mai nepotrivite variante de iubire este cea care se regăsește în acest tip de impas-  Încotro mergem? Spre nicăieri!

Ține minte vorba asta: ,,Trăim cu toţii sub acelaşi cer, dar nu avem acelaşi orizont.”(K. Adenauer). Când mă gândesc la compromisuri, pentru că fiecare relație presupune asta, mă gândesc la chestiuni mai de grabă de formă, decât de fond. Dacă EL și EA au viziuni diferite în privința –  viitorului, a copiilor, a căsătoriei, a banilor, a principiilor –  treaba e complicată. Restul se negociază. Da, în iubire se negociază multe lucruri!

Radicală din fire, aș zice că e mai bine să pleci…înainte ca sentimentele să te transforme. Stăteam și mă gândeam,oare poți să iubești un om nepotrivit?  Ce faci când realizezi că iubești omul nepotrivit?

Citeste si: Nu stinge lumina în cuplu!

Dacă ești sigur(ă) că e dragoste și nu orgoliu, trebuie să inventariezi părțile bune ale „dușmanului”.  Poate totuși merită o șansă. Femeile, să recunoaștem,  au mereu tendința de a exagera păcatele bărbaților, așa că am să te rog să fii rațională.  Bărbații trebuie să treacă mereu prin sita pretențioasă a doamnelor. Unii reușesc, alții nu!

Da, cred că poți să iubești omul nepotrivit. Din păcate… Omul nepotrivit devine fascinant ca „proiect” tocmai pentru că îți lasă sentimentul că poți să îl aduci pe calea cea bună, adică pe drumul tău. Merită oare efortul? Felul în care femeile sunt construite din punct de vedere psihologic și emoțional, ar spune că merită. Mai ales dacă vezi rezultatele. Ce faci când realizezi pe parcurs că unii oameni nu se schimbă?

Îmi imaginez că dacă veți da cu capul de un zid, în fiecare zi, ar trebui să vă doară atât de tare încât să vă alegeți pe voi,  în locul „nepotrivitului”…Altfel, vom marca încă o generație de sacrificiu, în numele ideii de familie, pentru copil, pentru că încă sperați că o să se schimbe. Dacă nu vedeți că face pași înainte, trimite-l la plimbare…singur!

Dacă vezi că nu e omul potrivit, fă tu un pas în spate. Decizia asta te va duce cu un pas mai aproape de omul tău, cel mai probabil imperfect, ca noi toți, dar mult mai potrivit ție. Când te gândești la cât de repede trece viața, de ce ai sta să îți pierzi clipele?

Foto: Lucian Popescu

iubești omul nepotrivit - maxresdefault 150x150Citeste si: Ca întotdeauna, e loc să dispar!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.