Iubești zăpada? Uite unde ai putea să o găsești deja!

zăpada - iarna1 1024x640

Iubești zăpada? Uite unde ai putea să o găsești deja! Dacă minunata iarnă nu şi-a făcut drum şi prin oraşul tău, ia bagajele şi fugi până vezi…alb în faţa ochilor. Iată câteva motive pentru care n-ar trebui să pierzi șansa de a te bucura de frumusețea anotimpului rece, în orice colț de lume:

Iarna puţini se gândesc să plece în vacanţă. Exceptând cele două săptămâni din perioada sărbătorilor când rândurile celor care pleacă din oraş într-o vacanţă se îngroaşă destul de mult, ianuarie, februarie dar şi începutul lui decembrie sunt luni moarte în turism. Dacă nu ţi-ai epuizat bugetul pentru o vacanţă la suprapreţ de sărbători, sunt cel puţin 10 motive pentru care ar trebui să te gândeşti serios să călătoreşti iarna.

În cele mai multe locuri este extra-sezon şi preţurile la cazare sunt mult mai mici

Şi pentru ca oferta să fie şi mai ademenitoare, hotelierii ori proprietarii de pensiuni îţi oferă şi servicii din afara ofertelor obişnuite, fără să fie nevoie de niciun cost suplimentar. Când spun asta mă gândesc la un transfer gratuit de la aeroport, acces la piscină, o masă în plus sau chiar şi o excursie în împrejurimi. Mai mult decât atât, pentru a încuraja doritorii să călătorească în această perioadă a anului, până şi companiile aeriene au oferte la biletele de avion.

În oraşele celebre nu vezi picior de turist iarna

Bine, nu e cazul să-ţi imaginezi că marile capitale sunt pustii. Totuşi, dacă în plină vară, câteodată pe călduri ucigătoare, pe străzile din Paris, Barcelona, Budapesta ori Istanbul nu ai unde să arunci un ac, în ianuarie şi februarie te poţi plimba în voie pe străzi, fără să fii nevoită să te calci în picioare cu alte sute de mii de turişti care se îndreaptă spre aceleaşi locuri ca şi tine. Mai mult decât atât, cozile se micşorează simţitor aşa că nu mai e nevoie să pierzi timpul preţios alocat city-break-ului pentru a intra la muzee.

Doar iarna te poţi bucura de Pieţele de Crăciun

De cum scad ceva mai mult temperaturile, marile oraşe ale Europei se gătesc de sărbătoare. Din noiembrie până pe 6 ianuarie, căsuţele cochete din lemn prin viaţă în locurile importante din oraş. La Budapesta, Viena sau Strasbourg aromele vinului fiert şi ale turtei dulci se răspândesc ameţitor iar lucruşoarele făcute cu drag de meşterii populari sunt numai bune de luat în bagaje – pentru tine şi pentru cei care au rămas acasă. Oricât de frumos ar fi Strasbourg în celelalte anotimpuri, trebuie să recunoşti că de sărbători e magic.

Citește continuarea pe travelgirls.ro

zăpada - casaiarna 150x150Citeste si: Pregătește casa pentru iarnă

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.