IUBIREA e ceva ce meriți sau ți se cuvine?

iubirea - tumblr love quotes 38

iubirea - am Cancer 2 150x150Articol scris de Iancu Ionuț  IUBIREA e ceva ce meriți sau ți se cuvine? Mereu m-am întrebat. Iubirea chiar este acel sentiment, acea trăire, de care, indiferent de cum suntem ca oameni, avem parte? Sau e ceva ce vine ca un merit. Ca o binecuvântare, dacă vreți. Greu de răspuns. Dumnezeu în mod sigur ne iubește pe toți, păcătoși sau sfinți. Bine, sfinți până la primul sărut și al doilea pahar de vin.

Dar noi, oamenii, iubim pe oricine sau iubim după merit? Și cum definim iubirea după merit? Păi, simplu, aș zice eu. Da, te pot iubi fără să meriți, la început. E iubirea aia care te mistuie total, care nu ține cont de nimic altceva decât de nevoia de a te avea pe tine alături, în brațe. De a-ți auzi vocea, de a-ți simți respirația. De a te transforma în cea mai dulce dependență.

E dragostea aia care unii spun că durează 3 ani. Alții, mult mai puțin. Iar pentru unii, o viață. E dragostea aia pe care, tu, ca femeie, ai crezut că ți se cuvine necondiționat, că nu trebuie să faci nimic altceva pentru ea. Că deh, tu ești regina sufletului lui.

Dar lucrurile nu sunt chiar așa. Iubirea trebuie și meritată. Iubirea nu trebuie terfelită. Așa cum tu, ca femeie, îți dorești să fii respectată, apreciată, adorată, iubirea de ce nu ar cere aceleași lucruri? Tot e de gen feminin și ea. Bun, sunt de acord, nici noi bărbații nu știm întotdeauna să ne facem sentimenele vizibile în fața femeilor. Dar și atunci când știm să o facem, suntem luați de proști. De cei mai proști. Știm deja că Ileana Cosânzeana vrea băieți răi, material brut pentru schimbarea lor în băieți buni și docili.

Deci nu, dragelor, oricât de îndreptățite vă considerați pentru a avea parte de iubire, e musai să o și meritați. Asta presupune implicare, asta presupune ideea de cuplu, asta presupune să trăiți o poveste. Că o tot dați înainte că vreți povești de iubire, iar voi nici măcar nu știți în ce decor vă doriți să fiți. Sau, mai rău, nici scenariul nu vi-l imaginați. Și atunci, în loc de povești, ne limităm la desene animate. Iubirea nu e un joc. Sau ar trebui să se limiteze la un joc al erosului, al ludicului, al zâmbetelor și săruturilor. Nu al rănilor adânc înfipte în suflet.

Dragostea ne este oferită tututor. Dar puțini luptăm pentru ea ca să o merităm. Iar alții ne batem joc de ea. Fiecare după posibilități. Iar când ajungem la un moment în care nu mai e cale de întoarcere, când în față ne stă doar cancerul sufletului, singurătatea, realizăm că ar fi fost suficiente doar câteva cuvinte, ceva mai multă deschidere spre comunicare, și poate viața noastră ar fi fost altfel.

iubirea - Couple hot sex model 1 150x150 Citeste si: De ce ne place femeia independentă marca „EU POT” în relații

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.