Dacă tu nu te iubeşti, IUBIREA cui aştepţi să-ţi bată la uşă?

iubirea - woman heartbreak self love wear your voice mag

Articol scris de Andreea Panait. Iubirea de sine. Dacă tu nu te iubeşti, iubirea cui aştepţi să-ţi bată la uşă? Asemenea thrillerelor cu sfârşit tragic – bazate pe fapte reale, mă retrag din filmul prieteniei şi o privesc mai din exterior pe ea.

Ne ştim dintodeauna, avem acea prietenie de-o viaţă, pentru încă o viaţă. Barza a decis la momentul oportun că trebuie să bucurăm două familii şi nu una, aşa că ne-a despărţit, am spune chicotind. Cea mai săritoare persoană în viaţă. În liceu îşi ajută colegii la teme, în facultate îi scoatea din necaz la proiecte. Prefera să-şi încarce timpul propriu, doar să ajute oamenii la nevoie. I se rupe sufletul când vede un bătrân pe stradă, şi-ar da şi ultimul leu din buzunar dacă ar fi nevoită.

Singura persoană către care întoarce spatele e sinele propriu. Este „a people person” cum îi place să îi spun. Suflet de pus pe rana deschisă, şi ştii că sigur se vindecă! Fericirea e plecată în vacanţă. Job-ul instabil, bărbaţii vin şi pleacă, părinţii departe. Lupta cu viaţa e aspră şi oboseala îşi spune cuvântul din când în când. Vitează, se ridică şi merge mai departe de fiecare dacă când a fost cazul. Ce e în neregulă? Când te uiţi la acest om săritor până la ultimul fir de păr, nu înţelegi de ce viaţa nu are aceeaşi toleranţă. Oare toate au rolul de a o face un om puternic, şi la momentul potrivit o va învălui o fericire cât să nu poată duce? Poate. Poate chiar iubirea aia ca în povești.

Dar până atunci ce facem?

Ştim toţi că cea mai importantă relaţie e cu propria persoană. Dar, n-avem timp! Fugi la job, rezolvă problemele, întoarce-te acasă şi dormi că mâine o iei de la capăt. Roboţi în propria viaţă. Aşteptam să fim respectaţi, admiraţi, iubiţi. Dar picam testul iubirii proprii! Iubirea de sine.

Incapacitatea de a ne iubi pe sine duce la un dezechilibru profund care afectează relaţiile cu ceilalţi şi automat traiectoria vieţii. Până nu înveţi să te iubeşti pe tine, te sabotezi singur, şi toate eforturile de a-ţi găsi fericirea sunt nule.

Nu degeaba auzi pretutindeni că ceea ce gândeşti, este ceea ce atragi! Nu-i aşa că la o solicitare rapidă de a te defini în 5 cuvinte, primele pe listă sunt defectele?

Fă cunoştinţă cu tine!

  • Încearcă să te verifici pe parcursul zilei. Ce simţi şi de ce? Devin-o conştient de sentimentele şi gândurile negative şi vezi dacă ele chiar au un fundament real.
  • Creează un dialog al vocilor. Dacă ţi-e greu să-ţi scoţi la iveală calităţile, imaginează-ţi că te priveşte altcineva. Ce trăsături ar putea să-ţi recunoască? Nu renunţa dacă ţi se pare un ritual ciudat, permite-ţi să ai parte de suport şi iubire, la fel ca cele pe care le oferi celor din jur.
  • Scrisul te poate ajuta. Nu toţi suntem la fel. Unii suntem vizuali, alţii senzitivi sau auditivi. Scrie-ţi calităţile, până când începi să le vezi cu adevărat. E ca şi cum ai descoperit un muşchi pe care nu ştiai că îl ai. Cu cât exersezi mai mult, cu atât devine mai puternic.

Permite-ţi să-ţi devii cel mai bun prieten. Începe azi, şi observă schimbările mâine!

Foto : wearyourvoicemag.com/

iubirea - NIGHT HUG1 768x777 1 150x150Citeste si: Ce parfum are IUBIREA pentru tine?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.