Jean-Claude Junker: Migrația înseamnă oameni, ființe ca noi toți!

- Juncker1

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, face un apel la curaj colectiv în Europa ca urmare a provocărilor prezentate de problema migrației și a dificultăților pe care liderii UE le întâmpină în găsirea unor soluții care să corespundă atât necesității asigurării securității interne, cât și consolidării statutului de actor umanitar global.

Într-un editorial publicat pe platforma New Europe, șeful Comisiei pornește de la premisa unei Europe comunități a valorilor. Aceasta reamintește că UE are cele mai ridicate standarde de azil din lume și că Europa întâmpină nevoile de protecție ale oamenilor.

”Aceste principii sunt înscrise în legislația și tratatele noastre, dar devin absente în inimile noastre”, argumentează Juncker. ”Migrația înseamnă oameni, ființe ca noi toți, cu excepția faptului că unii nu au avut norocul nostru de a se naște într-una dintre cele mai bogate și stabile regiuni din lume”.

- Juncker

Președintele Comisiei Europene se declară îngrijorat de resentimentele, respingerea și frica ce sunt îndreptate către acești oameni. ”Ceea ce vedem acum – incendierea taberelor de refugiați, îndepărtarea bărcilor din porturi, violență fizică împotriva celor care caută azil – nu este Europa”, scrie emoționant șeful executivului european.

”Ceea ce mă îngrijorează este să aud politicieni de stânga și de dreapta care inflamează prin populism și răspândesc furie. Discursurile de ură și declarațiile dure care amenință una dintre cele mai realizări are noastre – spațiul Schengen și absența frontierelor interne – arată că asta nu e Europa”, mai notează Juncker.

citeste mai departe pe : caleaeuropeana.ro

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.