Job burnout – drama care afectează din ce în ce mai mulți angajați

job - burnout

Job burnout – drama care afectează din ce în ce mai mulți angajați Când poate nu mai credeai că așa ceva este posibil, șansa ți-a surâs. Ai fost la unul din târgurile de joburi, ai depus cv-ul și ai fost acceptat pentru un interviu.

În momentul în care ai fost invitat la sediul corporației, nici nu a mai contat că ai stat aproape ca într-o cutie cu sardine în metrou, erai acolo unde îți doreai. Lucrurile au mers repede, ai trecut testul, ți s-a făcut oferta, ai acceptat, semnat și gata, ai devenit angajat al celei mai mari multinaționale. Acest lucru se cere sărbătorit. Și bine că o faci. Îți va fi foarte dor de aceste momente în care mai făceai și altceva decât să stai într-un cubicle, de la 9 la 23, să lucrezi rapoarte, prezentări, fișiere, taskuri peste taskuri.

Și uite așa, de la programul de 9 ore cu o oră pauză de masă, ai început să faci 10 ore, apoi 11. Nu te-a mai deranjat nici când ai început să lucrezi în weekend, de sărbători. De aici și până la a ajung să suferi de sindromul „job burnout” nu mai este decât un pas. Nemulțumirile față de salariu, de prea multele sarcini de la birou, de munca peste program, la care se adaugă și stresul din viața personală, toate acestea constituie factori în pus care te vor afecta.

Citește și: 5 abilități cruciale pentru avansarea în CARIERĂ

Mihai Casu, medic primar psihiatru: „Undeva până la 50% dintre tinerii angajaţi suferă într-un fel sau altul de sindromul „burnout”, se pune o presiune mare pe angajaţi, se emit cerinţe iraţionale şi unde se depăşesc resursele cei mai mulţi sunt foarte tineri şi îşi doresc demonstreze îşi merită locul în acea companie.” (declarație pentru Știrile Protv)

Gabriel Bibire, psiholog: „Vorbim de o tulburare psihică. Se instalează după o perioada de 5-7 ani, de aceea se şi recomandă schimbarea locului de muncă în acest interval de timp şi se manifestă la început printr-o stare de nervozitate, incapacitate de concentrare şi culminează cu o stare de depresie”. (Declarație pentru Știrile Protv)

Ce este de făcut în cazul în care ajungi în situația aceasta?

  • specialiștii recomandă schimbarea jobului o dată la 5 ani minim. O nouă provocare în carieră poate fi tot ceea ce ai nevoie
  • După muncă, mergeți la o sală de sport, la plimbare, petreceți timp în aer liber
  • Distanțați-vă de ceea ce vă aduce stres, nervi, încercați să găsiți activități care să vă relaxeze și să vă deconecteze.

Sursă foto: menshealth.com

job - avansa   n carier   150x150Citește și: Câteodată este necesar un strop de egoism pentru a avansa în carieră

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.