Jupiter devine retrograd până în iunie

Jupiter devine retrograd - jupiter retrograde 1024x512

Jupiter devine retrograd până în iunie. În data de 6 Februarie 2017, Jupiter își va fi incepe mișcarea sa retrogradă anuală și va reveni de la gradul 23 Balanță până la data de 9 Iunie 2017 la gradul 13, tot Balanță. Jupiter retrograd în Balanță, în perioada Februarie-Iunie 2017, oferă o serie de oportunități și ocazii pentru a ne imbunătăți modul în care relaționăm cu cei din jur. În aceste luni, vom avea ocazia de a ne revizui comportamentul și atitudinea în relațiile în care suntem implicați, fie ele relații personale sau profesionale.

Vor exista situații în care anumite lucruri pe care le-am stabilit sau agreat cu cineva să necesită o renegociere, o revizuire. Sau pot fi momente în care să-ți dai seama ca ceea ce ai intenționat să faci, ceea ce ai cerut cuiva să nu fie exact ce ți-ai dorit. Aceste situații și momente pot fi destul de supărătoare pentru că am fost ferm convinși că treaba e rezolvată și că, gata, putem trece la treabă. Acum va trebuie să renegociem și să reluăm discuțiile.

Întrebarea pe care ar trebuie să ne-o adresăm în această perioadă cu Jupiter retrograd în Balanță este următoarea: Cât de corect sunt față de mine și implicit față de ceilalți? Ceea ce am comunicat, promis, agreat a fost un lucru corect, just, etic, moral etc?

Citeste si: Horoscop special – zodiile care fac marele pas de Ziua Îndrăgostiților

Balanța ne învață să fim corecți cu noi înșine în toate relațiile cu cei din jur. În acel moment devii corect și față de celălalt. Atunci când nu ești corect față de altă persoană, chiar dacă ai obținut un câștig, ești incorect față de tine. Acest lucru generează un dezechilibru în ființa ta și mai devreme sau mai târziu vei avea de suferit. Dar nu tot timpul îl păcălim pe celălalt cu scopul de a obține un avantaj. Cel mai adesea un om îl minte pe celălalt pentru că vrea să-l protejeze. El consideră că celălalt nu poate suporta adevărul și îl poate afecta. În realitate, noi căutăm să ne protejăm pe noi înșine.

De multe ori e mai simplu să accepți un compromis, să faci ca celălalt sau să minți. Este mai comod și pe moment ai scăpat. Dar în timp, mai ales dacă te obișnuiești să acționezi în acest mod vei ajunge ca viața ta să fie un mare compromis iar relațiile tale să fie total lipsite de sinceritate.

De exemplu, atunci când cineva te invită să ieși la o cafea și tu nu ai chef dar consideri că persoana respectivă s-ar supăra dacă ai refuza-o. Și atunci zici da și ieși la cafea. În acel moment nu ai fost corect față de tine și nici față de cealaltă persoană. În realitate tu ai făcut ceva ce nu-ți doreai și ai lăsat impresia că chiar îți pasă și-ți dorești să te vezi cu ea. Gândește-te cum ar fi invers, să știi că celălalt nu-și dorește să fie cu tine la o cafea. Nu te-ai simți înșelat și păcălit? Sunt sigur că sunt persoane care ar zice că nu. Doar că acele persoane nici ele la rândul lor nu sunt sincere. Ele au lansat invitația nu pentru că și-ar dori să vorbească cu celălalt ci pur și simplu are nevoie de cineva, nu contează cine, pentru a se descărca. Din întâmplare, celălalt era la îndemână.

Jupiter retrograd, prin energia pe care o manifestă acum, ne ajută să vedem că atunci când acționăm corect față de noi ne vom simți mai bine. Vom fi mai sănătoși din toate punctele de vedere. Ceea ce nu înțelegem noi este că undeva în noi există o parte a ființei, o putem defimni Suflet, care observă exact cum stau lucrurile. Pe ea nu o poți minți. Și ea suferă. Iar odată cu ea suferi și tu. Doar că nu știi de ce suferi, de ce ești trist(ă), supărat(ă) și deprimat(ă). Fiecare acțiune care nu e corectă față de propria persoană este o lovitură sub centură pentru tine. Gândiți-vă doar de câte ori pe zi spune-ți sau faceți ceva care nu e corect față de voi?

Acum trebuie să înțelegem că sinceritatea și a fi corect 100% cu tine este extrem de greu de obținut. Mai ales atunci când trăiești în societate este virtual imposibil. Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să ajungem în extrema cealaltă. Sunt situații în care a fi corect cu tine prezintă un cost foarte mare și implicațiile sunt destul de serioase. Dar în majoritatea cazurilor noi nu suntem sinceri cu noi pentru că e mai confortabil așa.

Iar în relația de cuplu, a nu fi corect față de tine este poate una dintre cele mai toxice atitudini. În timp, acest mod de a funcționa va săpa la baza fundației și va rupe relația. La un moment dat nu vei mai rezista și vei spune adevărul. Iar acest lucru va fi foarte dureros pentru celălalt. Orice incorectitudine față de tine o vei reproșa celuilalt mai târziu! Vei arunca pe el vina faptului că tu nu ai putut să fi corect față de tine, să fii sincer. Nu-ți place ceva găsește o modalitate de a-ți comunina opinia.

Tot Balanță ne învață și cum să fim diplomați și sinceri în același timp. Soluția constă ca în primă fază să apreciezi ceea ce este bun și pozitiv în respetiva situație. Pe urmă poți veni cu sugestii, propuneri și alternative care să deschidă calea către un dialog. De exemplu, partenerul tău îți propune să mergi la film. Dacă ai chef și tu atunci mergeți și totul e ok. Dar dacă tu nu ai chef de film, fie mergi și atunci nu ești corect față de tine, fie îi spui nu și cu asta basta. Dar abordarea corectă ar fi ca în locul unui refuz sec să spui ”Ce idee faină! Chiar mi-ar place să mergem la film. Dar te-aș ruga să ieșim mâine pentru că astăzi nu am dispoziția necesară”. Această abordare elimină ”NU”-ul din relația voastră și creează dialogul, discuția, negocierea.

Este adevărat că dacă celălalt nu înțelege și insistă atunci poți fi ferm și spune un NU clar. Abordarea aceasta este valabilă dacă, în general, îți face plăcere să mergi la film cu partenera/partenerul. Dacă nu trebuie să găsești o modalitate de a-i spune acest lucru. Sunt momente în care faci ceva doar de dragul partenerului/partenerei. Este foarte bine. Dar compromisul pe care îl faci trebuie să fie asumat. Nu faci acel lucru pentru că celălalt și-l dorește ci pentru că tu vrei să-l faci pentru celălalt. Altfel ajungem la ucigătoarele replici ”câte am făcut eu pentru tine”.

Citeste continuarea aici: Ascella

Foto: wishingmoon.com

Jupiter devine retrograd - fire scorpio zodiac sign wallpaper 150x150Citeste si: Horoscop special – planuri de nuntă? Uită-te la zodia partenerului!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.