Klaus Iohannis – PSD, scandal pe Buget!

buget - buget

Klaus Iohannis – PSD, scandal pe Buget! Disputele dintre președintele Klaus Iohannis și PSD, care s-au dus până acum pe frontul numirii premierului, apoi al OUG-urilor pe justiție, s-au mutat și pe Legea Bugetului.

Deși se aștepta ca într-o ședință de guvern de azi să fie aprobat Bugetul și trimis în Parlament, acest lucru nu s-a întâmplat, iar explicația a venit chiar de la premierul Sorin Grindeanu:

„Bugetul pentru anul 2017 este finalizat. Acesta are toate avizele, inclusiv cel de la Consiliul Fiscal. În această perioadă s-a discutat cu toți ordonatorii de credite și dorința noastră, spusă public, a fost ca tot ceea ce noi am prevăzut în programul de guvernare, ca și măsuri, să se regăsească în bugetul pentru 2017, să fie prinse și să fie finanțate. (…) Am terminat proiectul de buget, avem tot ceea ce înseamnă avize. Mai este nevoie, în schimb, de un aviz. Avizul CSAT”

Încă de ieri președintele Klaus Iohannis a lăsat de înțeles că este nevoie de o analiză serioasă asupra alocărilor bugetare făcute pentru instituțiile de securitate națională, unde este nevoie și avizul CSAT. Așadar, abia marți vom putea vedea care este deznodământul în ceea ce privește Legea Bugetului.

Citește și: Pacienți tratați ca animale

Între timp, avem și o reacție a președintelui PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, care a declarat:

„Nu s-a dorit lucrul acesta. Guvernul a trimis proiectul de buget, aşteptăm poate se convoacă CSAT în seară asta. Noi eram pregătiţi aştepăm până la orice ora pentru a puteademara de mâine procedurile parlamentare. Nu am reuşit înţeleg noţiunea de celeritate de azi până marţi. Toată ţară asteapa bugetul. Avizul CSAT este consultativ, dar dacă s-ar fi adoptat bugetul în Guvern fără aviz, s-ar fi declanşat o procedura administrativă sau, Doamne fereşte!, de altă natură„

Sursă foto: antena3.ro

buget - 3hellvig 150x150Citeste si: Eduard Hellvig: „Asistăm la un atac fără precedent la adresa SRI!„

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.