Klaus Iohannis: ”Vaccinarea trebuie să fie obligatorie!”

vaccinare - iohannis 94

Klaus Iohannis: ”Vaccinarea trebuie să fie obligatorie!” În plină dezbatere publică a Legii Vaccinării, cu o situație de criză din cauza epidemiei de rujeolă, a lipsei vaccinurilor și a unei societăți divizate pe tema vaccinării, președintele Klaus Iohannis a ieșit în spațiul public cu un mesaj clar și fără echivoc în favoara vaccinării obligatorii.

”Avem în jur de 5.000 de cazuri de rujeolă. Este o catastrofă. Avem de-a face cu greșeli sistemice și este cazul să vedem cum putem să facem lucrurile mai bine. Cred că, între timp, toată lumea s-a lămurit că fără vaccinare nu se poate. Este nevoie de prevenire a unor astfel de epidemii printr-o vaccinare sistematică, obligatorie și eficientă din partea Ministerului Sănătății. De mulți ani, așa ceva nu am avut și iată că apar situații catastrofale. Cred că vaccinarea trebuie să fie obligatorie.

Citește și: Olivia Steer – „Vaccinarea obligatorie este un abuz!”

Constat că la nivel de Guvern se conștientizează gravitatea acestei situații. Aici nu vorbim despre o rezolvare pentru o lună. Se vede că România are nevoie de o politică clară în domeniul vaccinării. Eu sunt de părere că vaccinarea trebuie să fie obligatorie și trebuie să se facă în niște campanii care sunt inclusiv mediatic susținute. Vă reamintesc că inclusiv Organizația Mondială a Sănătății are campanii pe acest subiect. România rezolvase această problemă. Generația mea nu a avut astfel de probleme. Ele au revenit pentru că nu au mai fost făcute aceste campanie de vaccinare„.

Poziția președintelui merge pe aceeași linie cu a premierului Sorin Grindeanu. Din zona politică, notă discordantă face președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Sursă foto: libertatea.ro

vaccinare - vaccinarescandal 1 150x150Citește și: Scandal, înjurături și amenințări la dezbaterea Legii Vaccinării

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.