La ce bun să încerc să ÎNȚELEG femeile?

femeile - nrm 1406731060 woman chalkboard

Articol scris de Ionuț Iancu. La ce bun să încerc să ÎNȚELEG femeile? Una din lecțiile esențiale pe care o înveți din fragedă pruncie este că pe femeie nu ai voie să o lovești decât cu o floare. Că ea are întotdeauna dreptate și că orice ar fi, pe femeie, ca univers atât de complex, nu îți ajunge nici o viață să poți să o înțelegi.

Și gata pregătit cu lecția, pleci în viață să dai piept cu femeile. Prima e colega de grădiniță. Care bate la tine ca la fasole. Peste ani, ți se va spune că faptul că ea dădea în tine cu atâta forță era de fapt un mod de a-și exprima dragostea. Și rămâi prost și te întrebi: de ce femeile, în loc să spună clar ce își doresc, te bat până leșini ca să își exprime sentimentele?

Ai scăpat viu din grădiniță, sper, acum ești la școală. Altele sunt femeile de acum. Deja le poți spune femei, dacă ne uităm la cât de repede se dezvoltă din punct de vedere fizic. Spre deosebire de tine, care tot prostuțul ce se joacă fifa pe laptop și mai dă cu ochiul la sânul ce tremură zburdalnic din bluza vecinei ce a venit pe la ai tăi, ai rămas. Și acum, tot ea cu inițiativa. Se mută cu tine în bancă, îți zâmbește, te lasă să îi pui mâna ușor pe picior și, dacă ai noroc, la balul bobocilor îți va dărui și primul sărut.

Prinzi curaj, simți și tu că devii bărbat și vrei să îți asumi prima ta relație. Moment în care prințesa ta îți dă cu tesla în cap când o descoperi că sărutul ce tu credeai că e doar pentru tine, era de fapt emblema întregii școli. Și iar te întrebi: de ce pun femeile atâta preț pe primul sărut, când următoarele milioane de săruturi ar fi în stare să le vândă oricum?

Ai crescut și tu. A crescut și experiența ta de viață. Și știi sau crezi că știi cum să te porți cu femeile. Ce își doresc ele. Numai că, ce să vezi, e fix pe dos. Dacă pe vremea grădiniței te băteau ele, acum le bați tu. Preventiv, cum se spune în popor, că sigur va face ea o prostie. În loc să fii devotat relației tale și să trăiești doar pentru ea, tu sari din pupăză în pupăză, încercând să o uiți pe ea. Când erai mic ți se vorbea despre femeie ca despre ceva incredibil, tu te-ai chinuit să le descifrezi și au ajuns coșmarul vieții tale.

Îți mănâncă sănătatea, viața, tot.

Ai să crezi că postarea asta este pe negativism. Nu chiar. Pentru că la final aș vrea să dau un sfat ambelor părți. Bărbaților, le-aș spune că fiecare femeie este o carte. Una incredibilă. Uneori cea mai frumoasă carte de dragoste, alteori un incredibil roman de acțiune, iar dacă ai norocul, vei descoperi în ea și varianta mult mai reușită a unui 50 Shades of Gray. Dar ca să poți să citești o astfel de carte, trebuie întâi și întâi de toate să te alfabetizezi.

Să înveți să descoperi femeia de la A la Z. Să poți să îi faci față. să fii bărbat în fața ei. Femeilor le place romantismul pe care eu îl propovăduiesc cu Ioan în deșertul dragostei. Dar uneori e nevoie și de o palmă peste fund care să o facă să nu știe dacă urmează un orgasm sau o ceartă și un mesaj scurt: „Iubita, taci, azi vorbești numai prostii !„ Iar pentru femei, am doar atât de spus: Învățați să mai puneți și pauză uneori. În loc de certuri, oferiți săruturi. În loc de răceală în relație, oferiți-vă trupul să ne încălzească.

În loc de vorbe grele, un banal „mi-e dor de tine, prostule !„ și câteodată, mai spuneți și un „te iubesc„. Habar nu aveți cât de mult poate schimba lumea iubirea. Iubirea voastră mai ales.

femeile - e  ti prea complicat 150x150Citeste si: De ce să mă complic…dacă eşti prea complicat?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.