Lacul Albastru, UNIC în Europa – își schimbă culoarea.

lacul albastru - Lacul Albastru 1

Lacul Albastru, UNIC în Europa – își schimbă culoarea. Că avem o țară frumoasă, dăruită de Dumnezeu cu tot ceea ce o poate face colț de rai, nu avem a ne contrazice. Că peisajele de la noi sunt unele din cele mai frumoase din lume, nu cred că poate cineva să spună că nu e așa.

Ca atare, faptul că vorbim iarăși de un loc incredibil, unic în Europa, nu e de mirare.

Lacul Albastru s-a format prin prăbuşirea unei galerii miniere de exploatare de pe filonul Domnişoara în anii 1919 – 1920, unde de-a lungul timpului s-a colectat apă de ploaie. Datorită solubilizării compuşilor sulfuroşi, apa are culoarea verde-albăstrui, uneori cu reflexe de smarald.

Cu o suprafaţă totală de 0,5 hectare şi un contur aproape circular, este situat pe versantul Dealul Minei, partea de sud-vest. Lacul are o adâncime de 4 metri, iar distanţa de la un mal la altul este de 50 metri.

În jurul lacului există câteva exemplare de pin care dau un farmec aparte zonei.

Apa lacului are o concentraţie destul de puternică de sulf, de 7,8 grame la litru, iar ph-ul apei este de 4. Cu toate că în lac nu trăieşte nicio vietate din cauza compoziţiei de sulf şi cupru, apa nu este periculoasă pentru cei care înoată în el. Lacul Albastru este un obiectiv turistic remarcabil, unic în Europa, datorită culorii care se schimbă în permanenţă.

Când mina este inundată, datorită sulfurilor, apa capătă o nuanţă puternică de verde care bate uşor spre albastru. Când mai multe persoane înoată în lac, acesta îşi schimbă culoarea într-un albastru puternic.

Citește mai mult pe Financiarul.ro

lacul albastru - c  l  torie cu Moc  ni  a 768x512 150x150Citeste si: Fă o călătorie cu MOCĂNIȚA

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.