Lana del Rey, acuzată de plagiat!

Lana del Rey - lana del rey 1024x538

Lana del Rey, acuzată de plagiat! Un scandal de proporții zguduie lumea muzicală de peste ocean, acolo unde trupa Radiohead o acuză pe Lana del Rey că ar fi plagiat unul din cele mai cunoscute hituri ale trupei, ”Creep”.

Cântăreaţa Lana Del Rey, în vârstă de 32 de ani, o artistă cunoscută – la fel ca trupa Radiohead – pentru muzica ei melancolică, i-a asigurat pe fanii ei că nu s-a inspirat din piesa „Creep”, lansată în 1992. Controversele vizează cântecul „Get Free”, o piesă de pe cel mai recent album al artistei americane, intitulat „Lust for Life”, care debutează cu acorduri de chitară aproape identice cu cele din „Creep”, pe un tempo asemănător.

Citește și: Lana Del Rey – videoclip NOU. Freak!

În ceea ce priveşte refrenul, există totuşi câteva diferenţe: „Creep” conţine riff-uri de chitară electrică pline de energie, care îi mobilizează pe ascultători, iar „Get Free” are un refren mai degrabă jucăuş. Cântăreaţa a confirmat informaţiile despre existenţa acestui proces, după dezvăluirile făcute de tabloidul britanic The Sun, afirmând că ea le-a propus muzicienilor britanici o soluţie de compromis, însă ei doresc să fie creditaţi cu drepturi depline pentru „Get Free”.

„Am oferit până la 40% (pentru încasările obţinute de piesă, n.r.) în aceste ultime luni, însă ei nu acceptă decât 100%”, a declarat cântăreaţa americană pe Twitter. „Avocaţii lor s-au arătat implacabili, aşadar vom regla această chestiune la tribunal”, a adăugat ea.

Sursă foto: people.com

Lana del Rey - lana del rey white mustang video 1505316194 640x426 90x90Citește și: [VIDEO] Lana del Rey – White Mustang

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.