10 lucruri MAGICE despre LAPTELE MATERN!

laptele matern - despre AL PTARE 1

Momentul magic al alăptării copilului reprezintă cu siguranță una dintre cele mai frumose experiențe de viață. Așa că azi am luat cărțile de parenting în brațe și am  făcut  documentare. Iată cum arată toul celor 10 lucruri MAGICE despre LAPTELE MATERN!

 • Copiii care sunt alăptați câștigă enorm la capitolul imunitate. De asemenea, speciliștii spun că puiuții care primesc laptele matern sunt mai puțin predispuși la alergii, limfom sau boli grave gastro – intestinale.
 •  Laptele matern are cea mai minunată compoziție: grăsimi, glucide, proteine, apă, minerale, vitamine, enzime, factori antimicrobieni, factori de creştere și  hormoni.
 • Femeia care alăptează are mai puține șanse să facă osteoporoză în viață. Bine de știut!
 • Compoziţia laptelui variază în funcţie de:  vârstă, numărul sarcinii,  perioada de lactaţie, anotimp sau alimentaţia mamei.
 • Controversă –  Unii specialiști spun că după 6 luni, laptele nu mai furnizează toate substanţele necesare copilului. Alții spun că nu e chiar așa. Cert este că după 6 luni, diversificarea intră oricum în scenă iar laptele poate rămâne un minunat supliment pănă spre 24 de luni.
 • A alăpta dupa 24 de luni nu este GREȘIT! Legătura dintre mamă și copil rămâne puternică, iar copilul va suge cât timp simte el nevoia. Se va înțărca singur, într-o bună zi!
 • După naștere, la cateva secunde, copilul dobândește un reflex magic. În contact cu pielea mamei, puiul are tendința să se târască spre sânul mamei, să caute sfârcul  și să sugă.
 • Laptele matern conține apă în proporție de 87 la sută. De aceea nu este necesar să îi dai apă copilului în primele luni. Hidratarea copilului se face prin alăptare.
 • Colostrul, primul lapte al mămicii este perfect pentru primele zile de viață ale copilului. Are toate substantele nutritive necesare și efect laxativ. Stomăcelul mic al copilului îți va spune –  mulțumesc!
 • Laptele matern conține mai multe proteine în prima etapă de viață a copilului. Copilul are nevoie de proteine ca să crească rapid. Mai târziu  cantitatea de proteine din laptele matern se reduce.

foto: youngandraw.com

laptele matern - Testul Rorschach 150x150Citeste si: Ce trebuie să-ți înveți COPILUL? Cele 5 legi ale oamenilor EDUCAȚI

Ai și tu un sfat despre creșterea copilului? Îl facem vedetă în comunitatea femeilor Perfect Imperfecte. Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.