
Lava cake ușor de preparat. Vulcanul de ciocolată poate părea o provocare pentru orice patiser, dar daca încerci această rețetă, nu ai cum să dai greș. Doar 30 de minute durează pregatirea acestei prăjituri. Ai nevoie de câteva ingrediente, iar rezultatul va impresiona, garantat!
Ingrediente pentru 4 porții:
1/2 ceașcă (65g) făină
1/2 ceașcă (100g) de zahăr
1/4 ceașcă (30g), pudră de cacao
1/4 linguriță (1 g) sare
1/2 linguriță (2g) praf de copt
1/4 linguriță (2 g) bicarbonat de sodiu
1/4 cană (56ml) de ulei
1 linguriță extract de vanilie
200 ml lapte
Ciocolată – 4 bucăți
Forme de brioșă
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180C. Unge cu ulei formele de brioșe pentru a nu se lipi prăjitura. Într-un bol,amestecă făina cu zahărul, pudra de cacao, sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Adaugă extractul de vanilie și uleiul. Apoi, treptat, adaugă și laptele până se omogenizează. Toarnă compoziția în formele de brioșă, pune câte o bucată de ciocolată în fiecare formă și dă la cuptor pentru 20 de minute. După ce le scoți din cuptor, lasă-le să se răcească 15 minute înainte de a scoate lava cake din forme. Ajută-te de un cuțit pentru a dezlipi prăjitura din formă, răspoarn-o pe farfurie, presară zahăr pudră și savurează!
Foto: homecookingadventure.com
Citește și: Prăjitură în cană, gata în 3 minute!
Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro
Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect