Apare legea care protejează femeile ce alăptează în public!

alăptează - alaptare 656x437

Apare legea care protejează femeile ce alăptează în public! În Săptămâna Mondială a Alimentației la Sân, subiectul alăptării în public a stârnit dezbateri extrem de aprinse în spațiul public. S-a ajuns inclusiv la situații grave, în care femei ce alăptau bebelușii într-un hotel din Cluj au fost trimise la toaletă. Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a decis să lanseze în dezbatere publică un proiect de lege care protejează dreptul femeilor de a alăpta în public.

Motivarea deputatului liberal pentru lansarea acestei dezbateri a fost: ”Lansez în dezbatere și voi depune un proiect de lege care protejează mamele care sunt în situația de a alăpta în spații publice. O astfel de lege există în Marea Britanie de exemplu, de mai bine de 7 ani, dar și în alte state precum Franța, Spania sau Islanda. Obiectivul principal este acela de a împiedica un comportament discriminatoriu: sunt cazuri în care mamele au fost date afară din hoteluri sau restaurante pentru că erau nevoite să își hrănească copilul.

Trebuie precizat că durata zilnică de alăptare a unui sugar, precum și periodicitatea acesteia, exclud posibilitatea hrănitului exclusiv acasă, care ar izola social și profesional mama. De asemenea, alternativa oferită mamelor care sunt nevoite să își alăpteze copiii (‘mergeți la toaletă’) este, în mod evident, total inadecvată.  Doresc să fiu înțeles corect: în acest moment, legea permite alăptatul în public, iar cazurile în care acest drept le este blocat în spații publice sunt rare. Totuși, au apărut incidente de gen și este corect să stipulăm clar în lege faptul că interzicerea alăptării reprezintă un abuz, o discriminare. Vom institui o amendă în acest sens”.

Contactat de Perfect Imperfect, Ovidiu Raețchi a explicat cum de tocmai un bărbat, și nu una din cele 90 de femei din Parlamentul României, a venit cu această lege: ”În urma cu o luna, un grup de mame mi-a solicitat sprijinul pentru o lege privind centurile obligatorii pentru copii în autobuzele școlare. Am colaborat bine și, în consecința, tema privind alăptatul a venit următoarea pe lista, tot dinspre mame și femei implicate din societatea civilă. Sincer, nu m-am gândit să pasez legea către o colega femeie, pur și simplu era o problema de dreptate elementară și trebuia soluționată rapid. Dar, văzând acum cât de agresive sunt unele comentarii împotriva ideii, cred că e mai bine să își asume un bărbat tema”.

Sursă foto: naștenatural.ro

alăptează - 331855 R3L8T8D 650 motherhood photography breastfeeding godesses ivette ivens 6 150x150Citește și: DECENT sau INDECENT? 6 mituri despre ALĂPTARE!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.