Legea salarizării unitare intră în linie dreaptă

legea salarizării - birou femeie

Legea salarizării unitare intră în linie dreaptă În cursul zilei de joi, în cadrul CEx al PSD, ce va avea loc la Sinaia, va fi supusă dezbaterii și aprobării și propunerea privind Legea salarizării unitare, proiect de lege din care liderul PSD, Liviu Dragnea, a și prezentat public câteva detalii.

La o zi după ce a anunţat că noua lege a salarizării nu va fi asumată de guvern, ci va fi trimisă în parlament, şeful PSD, Liviu Dragnea, a publicat pe Facebook o serie de prevederi din actul normativ, primii pe lista de majorări salariale fiind medicii care ar urma să câştige, de anul viitor până la 3.700 de euro. Lefuri mai mari sunt propuse şi pentru profesori, dar aceştia trebuie să aştepte până în 2020. La fel şi grefierii, actorii şi personalul din armată.

Citește și: Respiră

Toate salariile din sectorul bugetar vor fi reglementate prin legea salarizării, şi nu prin legi speciale, cu excepţia BNR şi ASF, se arată în proiect, care face o ierarhizare a funcţiilor, cele mai mari lefuri urmând să le aibă demnitarii, începând cu preşedintele, urmaţi de rectori şi managerii de spitale, de directorii din ministere şi de medici, profesori, ersonalul din sănătate şi armată.

Primele majorări substanţiale începând cu 2018 vor fi făcute în cazul angajaţilor din sistemul sanitar. Astfel, un medic rezident ar urma să câştige 1.266 de euro pe lună, un specialist 2750 de euro, iar un medic primar între 3.472 şi 3.705 euro.

Un asistent debutant va primi de anul viitor 3.950 de lei la salariu, iar un asistent principal 5.108 lei, potrivit prezentării postate de şeful PSD.

Sursă foto: libertatea.ro

Citește continuarea pe Mediafax.ro

legea salarizării - 17671376 10210713542849633 1673415064 n 150x150Citește și: Și-a plimbat mâinile peste mâinile mele, părea timid…

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.