Legea Salarizării a fost votată de Parlament! De când cresc salariile?

Legea Salarizării - salariu

Legea Salarizării a fost votată de Parlament! De când cresc salariile? Una din cele mai așteptate dar și controversate legi promovate de Guvern și noul Parlament, Legea Salarizării pentru personalul bugetar a fost adoptată și de Camera Deputaților, cea care este for decizional, cu 198 de voturi pentru, 26 împotrivă și 46 de abțineri.

Conform ultimelor modificări aduse la Lege, creșterile salariale au loc etapizat, începând cu 1 iulie 2017, dar doar pentru anumite categorii de bugetari. Cele mai importante sectoare: învățământ, sănătate vor beneficia de creșteri salariale doar din ianuarie 2018, și de doar 25%. Proiectul de lege a fost contestat de mare parte din organizațiile sindicale și nu este privit cu ochi bun nici de sectorul privat, principala sa vulnerabilitate fiind considerate nesustenabilitatea lui bugetară.

Citește și: Cele mai sigure destinații turistice, fără terorism

Odată aprobată de Parlament, Legea urmează să meargă la promulgare de către președintele Klaus Iohannis, asta dacă partidele din opoziție, PNL, PMP și USR nu vor încercă să blocheze legea salarizării la CCR. Și președintele poate să retrimită o dată legea la reexaminare sau să o atace și el la Curtea Constituțională.

De menționat este și faptul că de la dezbaterea și votul pe lege au lipsit Primul Ministru, Sorin Grindeanu, dar și Ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, cel care de altfel a și confirmat amânarea măririlor salariale.

Legea Salarizării - clooney 150x150Citește și: George Clooney a devenit tată de gemeni

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.